Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A tram-train már május óta használja a járműtelepet, de most adták át hivatalosan

Befejeződött a Szeged- Hódmezővásárhely között város- elővárosi tram-train rendszer megvalósítása, Szeged járműtelep építése elnevezésű projekt – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. oldalán. A fejlesztésről Rozsy Gábor, a vállalat vasútfejlesztési igazgató-helyettese tartott prezentációt.

Szeged-Rendező pályaudvaron komplex, valamennyi infrastrukturális szakágat magába foglaló karbantartó bázis (járműtelep) épült a NIF Zrt. beruházásában. A pályaudvaron, a mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült, mely három fő részből áll.

Megépült egy teljes hosszában daruval felszerelt karbantartó csarnok 80 vm hosszúságú emelővágánnyal és két javítóvágánnyal, egy eszterga csarnok, a hozzá kapcsolódó kétszintes épületrésszel, valamint egy kiszolgáló épületrész, mely a segédműhelyeknek és az egyéb tárolóknak ad otthont, illetve itt kellett kialakítani a személyzet és a járművezetők pihenő- valamint szociális helységeit is. Ez többek között egy 38 fős férfi öltözőt és egy 12 fős női öltözőt, valamint az étkezőket jelenti.

Fotó: nif.hu

A csarnok megközelítésére és megkerülésére több mint 1500 vm hosszban új vágányok és kitérő kapcsolatok épültek.

Megtörtént a járműtelep külső közműveinek kiépítése a járműtelepig, illetve a járműtelepen belüli közművek kiépítése is. A vasút-villamosok 2022 tavaszán kötöztek át az új épületbe – közölte a NIF.

A nyertes vállalkozó a Homlok Építő Zrt., a kivitelezés szerződéses nettó összege 3,3 milliárd forint volt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!