Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Több mint félmilliárdos nyereséggel zárt tavaly a Hódkertész

Paradicsomi éve volt 2021-ben a vásárhelyi zöldségtermesztő vállalkozásnak.

Az árbevétele valamivel elmaradt a 2020-tól, nyeresége viszont több mint megháromszorozódott az elmúlt évben Hódmezővásárhely legnagyobb kertészeti vállalkozásának, amely a legnagyobb hazai kiskereskedelmi áruházláncok, így a Lidl, Penny, Tesco, Spar és Auchan beszállítója. 2021 végén beszámoltunk róla, hogy 3 hektárnyi üvegház építését kezdték meg a Hódkertész Kft-nél, 3,6 milliárd forintból új termálkutat, hűtő és irodaházat is létesítenek a meglévő 12 hektáros vásárhelyi területük mellé. 

Tavasszal mi is megírtuk, de még a magyar kormány hivatalos honlapján is eldicsekedtek vele, hogy a cég elismerést kapott az OTP Bank partnereinek rendezett Agrár Gála nevű eseményen.

A társaság 2021-ben 4 milliárd 928 millió forint forgalmat produkált (2020-ban 5 milliárd 8 milliót), adózás utáni eredménye pedig 575 millió forint volt, szemben a 2020-as 181 millió forinttal. A nyilvános cégadatok szerint 3 millió forint helyi iparűzési adót fizetett tavaly a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak. A vállalkozásnál folyamatosan bővül a dolgozói létszám.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!