Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

87 millióért tervezik meg a vásárhelyi honvéd középiskolát és kollégiumot

8 hónapja van a közbeszerzésen nyertes tervező cégnek, hogy elkészítse az Ady Endre utca végére megálmodott új oktatási intézmény kiviteli terveit.

Épp a napokban kérdeztünk rá a Honvédelmi Minisztériumnál, de nem kaptunk választ arra, hátráltatta-e bármi a vásárhelyi honvéd középiskola és kollégium tervezésére kiírt közbeszerzés eredményhirdetését. A tenderre december 28-ig kellett benyújtani az ajánlatokat – az eljárás pedig lezárult. Ez az uniós közbeszerzési értesítőből derült ki, ahol megjelent, június 11-én alá is írták a szerződést a győztes EHH Project Ingatlanforgalmazó Kft-vel. A felhívásra 14 ajánlat érkezett, a nyertes budapesti cég 87 millió forintért vállalta a megbízást.

Ebből az összegből és a Magyar Építész Kamara által ajánlott tervezési díjakból – ami a bekerülési költség 2,6-3,0%-a általában – arra lehet következtetni, hogy a beruházás mai árakon 3-3,5 milliárd forintba kerülhet majd az államnak. A fejlesztést egyébként teljes egészében állami forrásból fedeznék.

A leendő kollégium és iskola, valamint innovációs központ egy 6200 négyzetméter alapterületű épületben kapna helyet. A szerződés szerint az alaprajzi vázlattervek elkészítésére 45, ezek elfogadása után az építési engedélyezési tervdokumentáció összeállítására 75, a kiviteli tervek megrajzolására pedig 120 napja van az EHH Kft-nek. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb jövő februárban kiírhatják a közbeszerzést a kivitelezésre, és tavasszal már megtörténhet az első kapavágás. Mint ismert, a honvéd középiskola és kollégium tervezett létszáma évfolyamonként 50 fő. A kollégium 270 főre van tervezve, mivel a szakképző osztályok esetében már 5 éves a képzés időtartama.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!