Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Régiónkból 10 gimnázium került be a legjobb 100-ba

Csupán két Csongrád-Csanád megyei intézmény került fel a HVG legjobb 100 gimnázium listájára. A dél-alföldi régióban Bács-Kiskun a zászlóshajó: onnan hat gimnázium jutott be az elitbe.

A legjobb 50-ben régiónkból két iskola szerepel a listán: 34. helyen a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, 47. helyen pedig a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium.

Ahogy az előző években, úgy az idén is három fő szempont alapján állította össze a rangsort a lap: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

Az 52. helyre ért fel a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziuma.

Békés megyéből két békéscsabai intézmény, az Andrássy Gyula (69.) és a Belvárosi (91.) Gimnázium került fel a listára.

A dél-alföldi régióból hat Bács-Kiskun megyei iskola jutott be az elitbe, három kecskeméti, két bajai és egy kiskunhalasi gimnázium.

Az országos toplista élére a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziuma, a legjobb 10-be csak fővárosi iskola került. A legjobb vidéki a 11. helyre rangsorolt veszprémi Lovassy László Gimnázium lett.

Az egyházi fenntartásúak közül a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnáziumot rangsorolták a legmagasabbra.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!