Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nyolc idős hunyt el, nyitnak az európai határok

3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 499 főre emelkedett az elhunytak száma. Folyamatosan nyitnak az európai határok.

1836-an már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1436 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. 436 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

Csongrád megyében nem változott a fertőzöttek száma.

Azzal, hogy a koronavírus-járvány csillapodik, egyre több ország fogad külföldieket.

Olaszország június 3-ától nyitja meg a határait az Európai Unióból érkezők előtt, és nem lesz kötelező karanténba vonulni. A görögöknél június 15-től nyit ki, a legtöbb légi járat azonban csak júliustól üzemel. Spanyolországban július elejétől fogadja a külföldről érkező turistákat. Portugália az egyik első európai ország volt, amelyik bejelentette a nyitást: május végétől várják a turistákat a kontinensről.

A románok már május 15-én megnyitották a határokat, Bulgáriában egy héttel később, és ekkor nyitott Szerbia és Montenegró is. Csehország pedig kedden nyílik meg.

A horvát határ május 29-től már megnyílik a magyarok előtt: a belépés feltétele, hogy előre foglaljunk szállást (vagy rendelkezzünk ott saját ingatlannal). Horvátország már közel két hete újranyitotta a határait azok előtt a külföldiek előtt, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt, valamint halaszthatatlan személyes okokból indultak az országba.

Hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar–szerb határt is a két ország állampolgárai.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!