Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhely polgármestere a legnépszerűbb ellenzéki politikus

Karácsony Gergelyt megelőzve Márki-Zay Péter áll az ellenzéki politikusok népszerűségi listájának élén. A legnépszerűbb hazai politikus Áder János a Medián legfrissebb kutatása szerint, ami a mai HVG-ben jelent meg.

A lap szerint a kormányoldal arcai általában népszerűbbek, ami érthető, hisz a válaszadók között jóval több a Fidesz-szavazó. A kormánypárti politikusok kedveltségi átlagpontszáma 39, az ellenzékieké 30.

Az utóbbiak közül szinte holtversenyben Karácsony Gergely főpolgármester és Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely első embere a legkedveltebb – az előbbi javára az billenti a mérleg nyelvét, hogy országosan jóval ismertebb.

Az ellenzéki oldalon meglehetősen jól szerepelnek a momentumosok: az öt legnépszerűbb ellenzéki politikus közül három, Donáth Anna, Fekete-Győr András és Cseh Katalin a Momentum tagja. 

A teljes népszerűségi lista élén Áder János áll 52 százalékos népszerűségi indexel, őt Orbán Viktor követi 49 százalékkal, harmadik Varga Mihály 47, negyedik Szijjártó Péter 46, és ötödik Márki-Zay Péter 44 százalékkal.

A vásárhelyi polgármester ismertsége 73 százalékos, Karácsony Gergelyt viszont a válaszadók kilenctizede ismeri.

A reprezentatív felmérést 2020. február 7-e és 13-a között készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!