Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay: Senkinek nem mondunk fel politikai okból

Hódmezővásárhely polgármestere közleményben reagált Kovács Pálnak azon vádjaira, mely szerint Dombi-Kiss Lászlót jelöltsége okán bocsájtották el nemrégiben a város cégétől, a HMSZ-től. Hangsúlyozza, „Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város önkormányzata, hivatala, intézményei és cégei kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy munkavállalóikat ne politikai alapon válasszák ki vagy mentsék fel.”

Munkájuk vagy erkölcseik miatt sajnos többeket kellett már elbocsátanunk, de politikai okokból soha” -jelentette ki Márki-Zay Péter a város gyorshír szolgálatának oldalán közzétett posztban. A közleményt arra válaszul adta ki, hogy Kovács Pál, a HMSZ volt igazgatója, – aki bejelentette indulását a polgármesteri posztért Hódmezővásárhelyen, – közösségi oldalán politikai tisztogatással vádolta meg a hivatalban lévő polgármestert.

Dombi-Kiss László, akinek múlt héten azonnali hatállyal mondott fel munkáltatója, a HMSZ jelenlegi vezetője, egyébként egyike azoknak, akik nyíltan odaálltak Kovács Pál mellé, miután a volt városi cégvezető bejelentette indulását a közelgő önkormányzati választásokon. Kovács Pál pénteki posztjában azt állította, Dombi-Kisst azért rúgták ki, mert képviselő-jelöltként indul az önkormányzati választásokon, holott Kovács szerint „szakmailag korrekt és jó szakember hírében áll”.

Márki-Zay Péter közleményében most azt írja, bár mind Kovács Pál, mind Dombi-Kiss László éveken át nyilvánosan kritizálták és hazudoztak róla és családjáról, „egyetlen hajuk szála sem görbült” emiatt. A polgármester egyúttal cáfolja, hogy bármit tudott volna Dombi-Kiss jelöltségi ambícióiról, de szerinte „sem ez, sem korábbi szerepvállalása nem jelenthet védelmet számára munkáltatói kérdésekben„. Hozzáteszi, Dombi-Kiss éppen elég segítséget kapott már tőle, amikor munka nélkül maradt, vagy amikor tavaly munkahelyi konfliktusainak megoldásához kereste meg őt.

A felmondás okáról a közlemény nem szól, viszont a városvezető – Dombi-Kiss Lászlóra valamint Kovács Pálra utalva – így zárja posztját :

Egy korábbi ellenzéki társam és egy megörökölt fideszes vezetőnk részéről folytatott politikai támadás azt mutatja, hogy sajnos nem mindenki érdemli meg a megelőlegezett bizalmat, én azonban emiatt a jövőben sem fogom eleve a rosszat feltételezni senkiről. Mindenkinek joga van engem egyszer hátbaszúrni, de szerencsére nem mindenki él ezzel a joggal.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!