Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Rávették idős áldozatukat, hogy felvegye a nyugdíját – videóval

Két nő úgy próbálta megszerezni egy 85 éves asszony pénzét, hogy elhitették vele, a bankszámláját be fogják fagyasztani, majd meggyőzték, hogy felvegye a számláján lévő nyugdíját.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt két nőt, akik 2022 áprilisában úgy próbálták megszerezni egy 85 éves nő pénzét, hogy elhitették vele, a bankszámláját be fogják fagyasztani, majd meggyőzték, hogy a számláján lévő nyugdíját felvegye.

A vádirat szerint a vádlottak még 2022. április 1-jén a XIV. kerületben, az Örs vezér tér környékén lévő egyik üzletben figyeltek fel a 85 éves – egészségügyi állapota folytán a bűncselekmény elhárítására képtelen – sértettre. Az elkövetők felismerték a sértett állapotát, és elhatározták, hogy ezt kihasználva pénzt szereznek tőle.

A vádlottak szóba elegyedtek a nővel, és ennek során előálltak egy valótlan történettel. Elhitették a sértettel, hogy a bankszámlákon lévő pénzösszegeket be fogják fagyasztani, és ezért ő sem fog majd hozzáférni a pénzéhez. A két nő addig győzködte a sértettet, míg végül rávették arra, hogy a számláján lévő nyugdíját felvegye. A sértett megengedte a vádlottaknak, hogy elkísérjék egy XIV. kerületi bankfiókhoz, ahova a 26 éves nő bekísérte. A sértett a pénztárnál – a vádlott jelenlétében – felvett a számlájáról 200 ezer forintot, amit a táskájába tett. Ezalatt a sértettet az őt kísérő, végig szemmel tartó nő az ügyintéző előtt – azt a látszatot keltve, hogy rokonok – többször ,,mamának” szólította, és arra is rá akarta venni, hogy  adjon neki meghatalmazást a számlájához, ettől azonban a sértett elzárkózott.

Miután elhagyták a bankot, ismét csatlakozott hozzájuk a másik vádlott, és mialatt a sértettet az utcán kísérték, az egyikük többször megpróbálta kivenni a táskájából a pénzt, arra hivatkozva, hogy beejtett oda 20 forintot. A másik nő egy újsággal igyekezett takarni társa cselekményét, és közben a környéket is figyelte. A vádlottak viselkedésére felfigyelt egy szabadnapos rendőr, aki ezután szemmel tartotta őket, majd értesítette kollégáit, akik a két nőt a helyszínen elfogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a most 26 és 46 éves nőt kifosztás bűntettének kísérletével vádolta. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a büntetett előéletű vádlottakat vád szerint bűnösnek mondta ki, és a fiatalabbat 3 év 6 hónap, idősebb társát pedig 4 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, továbbá elrendelte a korábban kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetéseik végrehajtását is.

Az ítélet a 26 éves nő vonatkozásában jogerős, társával szemben – a vádlott és védő fellebbezésére figyelemmel – másodfokon folytatódik.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!