Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megszüntették a Cseresnyés menzájának tetőbeázását

3,9 millió forintból szigeteltette újra az önkormányzat a Cseresnyés kollégium menzája és a könyvtára lapos tetőjét, megszüntetve így a korábbi beázások okát.

Ma már a befejező lépéseket, azaz az új szellőzők alja vízhatlanná tételét végezték a szakemberek a Cseresnyés kollégium és a kollégiumi könyvtár tetején, melyek tejesen új szigetelést kaptak. A munkálatokat az tette halaszthatatlanná, hogy az épületrész beázott, annyira, hogy a könyvtárban a mennyezeti vakolat egy része is levált.

Teljesen megújult a szigetelés

– Négy helyen is beázott az étterem teteje, s nem lehetett rájönni, hogy pontosan mitől. Fenn kiderült, hogy a különleges, úgynevezett kettős héjú lapos tető négy kifolyója környékén tönkre ment a szigetelőlemez, így ott összetorlódott a víz. Az étterem teteje most teljesen új lepelszigetelést kapott, kicserélik a négy problémás kifolyóját, a vizet minél messzebbre vezetve. Ezzel meg fognak szűnni a beázások – vázolta a helyzetet és a megoldását Molnárné Kőfalvi Ágnes projektmenedzser, műszaki ellenőr. – Az, hogy megcsináltattuk a tetőt, azt is vonzani fogja, hogy késlekedés nélkül meg kell csináltatnunk a nagyon régi nyílászárókat – tette hozzá.

A tetőszigetelésre kiírt 3,88 millió forintos pályázatot a legjobb ajánlatot elnyert, debreceni Átrium ’98 Statik Kft. adta, mely a városban már dolgozott, de az önkormányzatnak ez az első munkája.

– Befejező szakasznál jár a munka, nagyon sokat kellett dolgoznunk. Bár a tetőjavítás gyorsnak ígérkezett, s a hiba ártatlannak tűnt, de menet közben kiderült, hogy nagy tudást igényelt. Olyan hibák jelentkeztek, melyekre nem is számítottunk – árulta el Halász Ferenc, az Átrium ’98 Statik Kft. ügyvezetője. – Most már nagyon jó a tető lefolyása, nem áll meg rajta a víz, nem marad utána pangóvíz. A tervezettnél több páraelvezetőt építettünk be, hogy a tető rétegei közötti víz is el tudjon menni.

A munkálatokra a kivitelezőnek 30 napja volt, de nem kellett nekik hozzá ennyi idő.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!