Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Környékbeli településekről is jöttek az Eötvös nyílt napjára

A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikumban kedden rendezték meg hagyományos nyílt napukat az érdeklődő nyolcadik osztályos diákoknak.

A programon minden ágazatuk bemutatkozott, oktatóik és diákjaik által szervezett feladatokkal, kreatív játékokkal. Hornyák János igazgató és Vig Áron, a Cseresnyés Kollégium vezetőjének tájékoztatója után az érdeklődők az aulában kipróbálhatták a diákjaik által készített selfie pontot több választható kellékkel. Az elkészült képekre egy hétig lehet szavazást leadni közösségi oldalunkon.

Az egészségügy ágazaton célul tűzték ki a szervezők, hogy teljes egészségügyi ismeretek bemutatót tartanak A-tól Z-ig, melyen vendégeik betekinthettek a csecsemőgondozás rejtelmeibe, műsebet készíthettek és oktatóik segítségével teljes állapotfelmérést is végeztek.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum

Szépészet ágazaton fodrász és kozmetikus tanulóik színes hajfonásokat, szövési, sodrási technikákat, csillámtetoválásokat és testfestést készítettek, melyek nagyon népszerűek voltak a vállalkozó kedvű diákok körében. Gazdálkodás és menedzsment szakos oktatóik és diákjaik számos pénzügyi témájú játékos feladattal készültek, a legnépszerűbbek a játékos költségvetés-tervezések számítógépen, vállalkozások kicsiben és pénzes skandi rejtvények voltak.

Sokan érdeklődtek informatika és távközlés ágazatuk iránt is a LEGO szakmai tanteremben. Oktatóik interaktív térképekkel, a standokon pedig logikai játékokkal várták a gyerekeket. Az Arénában rendezték be a sport ágazat helyszínét, ahol az idei év slágere a Fifa játék volt X-boxon, de emellett még ügyességi toronyépítést is kipróbálhattak, tekézhettek műanyag poharakkal és különböző sportágbemutatókat is láthattak.

Idén először bemutatkozott fejlesztő pedagógusunk is, aki az SNI és BTMN tanulókkal iskolánkban állatasszisztált fejlesztő munka keretein belül is foglalkozik. Bárki bepillanthatott ebbe a különleges munkába, és videós összeállítást is megnézhettek iskolánk gyakori vendégéről, a terápiás cicáról, Alexről

– tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot Molnár Márton pedagógus.

A helyszíneken diáksegítőik dolgoztak az oktató kollégákkal, akik menetleveles játékukat is irányították: minden helyszínen matricát gyűjthettek a nyolcadikos tanulók, amit a gyűjtődobozba dobva részt vesznek sorsolásunkon és megnyerhetik a LEGO szaktanterem 3D nyomtatójával készített ajándékukat.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum

Jó hangulatú rendezvényünkön mintegy 150 látogató vett részt a környező településekről, melyen igyekeztünk bepillantást nyújtani az intézményünkben oktatott ágazatok szakmai rejtelmeibe. Legközelebb december 11-én várjuk iskolánkban az érdeklődőket – fogalmazott Molnár Márton.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!