Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

HLKC: egy bravúros pontszerzés, egy sima vereség

A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club két csapata is a pályára lépett a legutóbbi fordulóban.

Az U17-es bajnokságot vezető, míg az U19-ben dobogós helyen álló Balmazújváros gárdáit fogadta csapat az előző forduló mérkőzésein.

Mindkét meccsen a vendégcsapat számított az összecsapás esélyesének, és sajnos a megszerezhető 4 pontból hármat el is vittek.

Az U17-es összecsapás talán felülmúlta a vásárhelyi lányok várakozásait, hiszen egy végig kiélezett meccsen “partiban” voltak az eddig százszázalékos újvárosiakkal, és megérdemelten szereztek 1 pontot a listavezető ellen. Sajnos az U19 mérkőzés nem hozott ilyen izgalmakat, a lányok becsülettel küzdöttek, de így is sima vendéggyőzelem született.

LU17 II. – kelet
Hódmezővásárhelyi LKC – Balmazújvárosi LKSE 34-34 (16-14)
HLKC: Magyar (k), Kristó (k) – Mihály 2, Blaskovics, Dobsa 2, Konyecsni, Márkus 2, Mészáros 13, Balázs 8, Molnár 2, Koncz 5, Forgó

Beslin Anikó vezetőedző: A számunkra teljesen ismeretlen, bajnokságot vezető csapatot fogadtuk. Az elején megleptek minket, kicsit állva maradtunk, de a félidő közepére Mészáros Anna, Balázs Kata, Molnár Fanni és Koncz Lina vezérletével ledolgozta a hátrányt csapatunk, így a félidőt kétgólos előnnyel zártuk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, ki kellett nyitni a védekezésünket, ami magában rejti a hibát is, de muszáj volt kockáztatni. Mihály Zsóka sajnos piros lapot kapott, ekkor ismét hátrányba kerültünk. A lányok azonban már többször bizonyították, hogy a bajban összefognak és megsokszorozódik az erejük, így nem hagyták magukat lerázni. Ekkor már csak a szívük vitte előre őket, és Balázs Kata utolsó másodperces góljával megmentettünk egy pontot, aminek nagyon örülök!!! Igazi csapatmunka volt, nagyon büszke vagyok a lányokra!

LU19 II. – kelet
Hódmezővásárhelyi LKC – KE Balmazújváros 27-38 (11-19)
Bereczki (k) – Kővári 3, Fejes, Földesi 3, Dobsa 1, Mészáros 3, Nyilas, Körtvélyessy L. 4, Czirok-Balázs 6, Köertvélyessy K. 2, Fazekas 1, Bakos 1, Molnár 1, Forgó 1

Beslin Anikó vezetőedző: A Balmazújváros mindig nehéz ellenfélnek számít, így volt ez most is. Sajnos a védekezésünk csak időnként volt hatékony, így bár a 27 lőtt gól nem kevés, mégis folyamatosan nőtt a két csapat közti különbség. Örülök Czirok-Balázs Borostyán támadó játékának, Kővári Zsófi irányító játéka is szépen mozgatta a csapatot, de még mindig nagyon statikus a lányok mozgása, ami nem még engedhető egy ilyen védekezés ellen. Sok technikai hibánk volt, amiből ellenfelünk könnyű gólokat szerzett! Ha ezen, és a védekezésünkön javítunk, akkor legközelebb a 27 gól is elég lesz egy győzelemhez.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!