Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Látványos földmunkát végeznek a Kossuth téren

Most került a fejlesztés az intenzív szakaszába. Dombos lett a sík terület a sarokház előtt.

Kisebb szünetekkel zajlanak a munkálatok a Kossuth tér délkeleti részén. Még július 12-én kordonozták a Kossuth tér Sarokház felőli dél-keleti részét, majd felverték a járdát. Elbontották a térrész szintkülönbségét elválasztó, még 1965-ből származó mellvédjét s az Ótemplom felől a sarokház felé vezető lépcsőt is, mely helyére újat építenek. Kivágták a rossz állapotban lévő az Ótemplom bejárata felől álló fenyőket (egyet már korábban ki kellett annak életveszélyes volta miatt. Majd az ótemplom körül emelt védfal megmaradt része tetejéről távolították el az ott növögető facsemetéket, majd magas nyomású vízzel lemosták végül kijavították a falat. Majd augusztus 9-én délelőtt kibontották az akkor műemlékvédettséggel nem rendelkező védfal 1965-ös toldását hogy azon át kaput nyissanak a tér és az Andrássy úti szervizút melletti parkoló között. Kiváltva ezzel a Tormay Cecile Polgári Kör augusztus 20-án este rendezett tiltakozóakcióját.

A tervezett átalakítás során méltóbb helyre, a jelenleginél hátrább, előnyösebb pozícióba kerül a Szántó Kovács János szobor, az Ótemplom kertje nem változik, ám mivel az műemlékvédelmi szakemberek szerették volna visszaidézni a védfal egykori nyomvonalát, ezt növénykazettákkal, díszítésekkel oldják majd meg. Padokat helyeznek ki a leendő sétányokra.

Az Ótemplom köré, a tervek szerint 1500 cserjét, évelőt és díszfüvet ültetnek, a templom körbejárható lesz. A Magtár körüli sétányon új, téglaburkolatú járdát építenek, kerékpártárolókat helyeznek el, illetve új padokat és kukákat telepítenek.

A belváros rehabilitációjának második és harmadik ütemét jelentő munkálatokat a fővárosi Trigon-Home Kft. nyerte el. A belváros rehabilitációja korábbi elemei a Rotary sétány kialakítása, a Hősök tere szökőkútja vagy a Szent Antal utca felújítása voltak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!