Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megtartották Hódmezővásárhely első fotós táborát

A technikai hátteret kevésbé, de azt, mit és hogyan érdemes fényképezni, megtanulhatták a fiatalok egy hét alatt is a Tornyai János Múzeumban. Ez az intézmény adta a helyszínét a város első fotós táborának, amely sándorfalvi mintára, a Jövő fotóművészei köztünk vannak, csak még kicsik mottót kapta. Itt a téma iránt érdeklődő 12 gyermek kipróbálhatta magát természet- műtárgy- és még portré fotósként is.

Popovics Lőrinc kiállítása fényképész szemmel is izgalmas, ezért az első fotós táborban résztvevők az üveget a gránittal ötvöző alkotásokat is lencsevégre kapták. A szakmai praktikákat a fiatalok Dömötör Mihály fotóművésztől sajátíthatták el, aki ezt az egyhetes tematikus foglalkozás-sorozatot is életre hívta a Tornyai János Múzeumban. Az idő rövidsége miatt elmélet helyett inkább gyakorlati tudásra tehettek szert az érdeklődők.

,,Nagyon érdekes témát választok ki és azt hatásosan adom elő. Tehát jó kompozícióval, közel menve a témához, nem zavaros képeket készítve. Akkor talán el lehet azt érni, hogy nem kéttized másodperc múlva fogok a következő képre váltani a telefonban, amikor nézegetem a képeket, talán egy másodpercet elidőzök”

– mondta a Vásárhelyi Televíziónak Dömötör Mihály fotóművész, a tábor vezetője.

Elképesztő mennyiségű vizuális szenny születik nap mint nap, amiből nagyon nehéz kiválasztani az értékeseket. Ezért is lenne fontos Dömötör Mihály szerint, hogy a fiatalok jó képeket készítsenek. Baranovszky Jenő a portré fényképezés rejtelmeibe vezette be a fiatalokat, akik a sétáló utcán egymásnak ültek modellt.

,,Azért jelentkeztem ebbe a fotós táborba, hogy minél jobban tudjam kezelni a fényképezőgépet és, hogy egyre nagyobb sikereket érjek el a fényképezésben”

– mesélte a VTV-nek Zagyi-Musa László Zoárd.

Voltak, akik Szegedről jártak át nap mint nap, hogy szakemberek segítségével fejlesszék fotós ismereteiket.

,,Szeretem fotózni így az állatokat, tehát például a madarakat, vagy a vadakat és ebbe szerettem volna egy kicsit fejlődni, ezért jöttem. Így most már azért vannak újabb dolgok, amiket tudok és még lesznek is”

– fogalmazott Varga Zalán.

Szalai Tünde is nagyon szeret természeti témákat megörökíteni, így ő is megosztotta tapasztalatait a jövő fotóművészeivel. Ki, mit tanult az hét során az szeptember tizediként kiderül, akkor nyílik ugyanis kiállítás a fiatalok képeiből.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!