Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

190 milliárdért vesz új autókat az állam

18 500 darab járműre írt ki tender az állam, a darabáruk 10 millió forint. A meghívásos közbeszerzés győztesével 4 éves keretszerződést kötnek.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben néhány napja  megjelent felhívás szerint nettó 150, bruttó mintegy 190 milliárd forint értékű meghívásos tendert indított a Pénzügyminisztérium alá tartozó, a központosított állami közbeszerzéseket intéző Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság – vette észre a hvg.hu.

A 48 hónapra szóló keretmegállapodás 3 részből áll, és összesen 18500 db jármű beszerzésére, valamint kapcsolódó szolgáltatásokra (forgalomba- és üzembe helyezés, szervizcsomag, kárjavítás) vonatkozik. Ebből 7500 db jármű személyszállító- és haszongépjármű általános állami-kormányzati célokra; 3500 db tisztán elektromos meghajtású jármű (személyszállító- és haszongépjármű vegyesen) általános állami-kormányzati célokra; 7500 db jármű (személyszállító- és haszongépjármű vegyesen) kifejezetten a rendvédelmi, honvédelmi és egyéb készenléti szervek részére.

Érdekesség, hogy a jövő évi költségvetésben éppen ennyi többletbevételt vár a kormány az üzemanyagok jövedéki adójának emeléséből, 190 milliárd forintot.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!