Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

300 ezer forintnál kezdődik a jogosítvány megszerzése

A vezetői engedély megszerzését kínáló autósiskolai képzések teljes ára 300 ezer forinttól indul, fölfelé annyira nyitott, hogy akár az egymillió forintos képzési költség sem lehetetlen – mondta Papp Endre, az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezetének (AVOSz) elnöke az InfoRádiónak.

A végső ár attól függ, hogy milyen képességgel, milyen előzetes tudással is iratkozik be egy-egy tanuló egy adott képzésre. A legtöbbet természetesen azoknak kell fizetni, akik bőven 100 óra fölött gyakorolnak, mielőtt sikeres forgalmi vizsgát tennének.

A gyakorlati óráknak díjáról Papp azt mondta, hogy van olyan iskola, ahol már hét-nyolc ezer forintért már kínálnak órákat, a maximum pedig ennek a kétszerese is lehet. Az oktatók szervezetének vezetője szerint azért drágult meg ennyire a B kategóriás jogosítvány megszerzése mára, mert ezt az oktatási területet is évek óta jelentős oktatóhiány sújtja.

Az autósiskolai óradíjak emelkedését eredményezte az üzemanyagköltség ársapkájának eltörlése és a cégautós költségek növekedése is.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!