Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A bíróság szerint ki kell adni az MVM-Mészáros üzlet részleteit

Az elsőfokú bíróság a héten, megismételt eljárásában is úgy ítélte meg, hogy az MVM tulajdonosi jogait gyakorló miniszternek (vagyis az energiaügyi tárcát vezető Lantos Csabának) Tóth Bertalan megkeresésére, 15 napon belül kitakarás nélkül ki kell adnia az állami energiacsoporttal kapcsolatos, 2019-es és 2020-as tulajdonosi határozatokat – tudta meg a Népszava az MSZP frakcióvezetőjétől.

Ezzel megismerhetőbbé válik a Mátrai Erőmű 2019–2020-as, vitatott megvásárlásának ügye, melynek során az állami MVM Mészáros Lőrinc érdekeltségeitől több tízmilliárdért megvásárolta az igencsak lerobbant és légszennyező áramtermelőt.

Tóth Bertalan a Népszavának nyilatkozva üdvözölte az újabb, számára kedvező ítéletet.

Több mint két éve titkolózik az Orbán-kormány a Mátrai Erőmű túlárazott, mutyigyanús megvásárlásának körülményeiről és az MVM-mel kapcsolatos kormányzati tervek részleteiről

– fogalmazott a lapnak a frakcióvezető. Tóth Bertalan most elvárja Lantos Csabától, hogy 15 napon belül tegyen eleget a bírósági döntésnek és 54 ezer forint ellenében adja át neki az igényelt MVM-es határozatokat.

Rendszerváltók

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!