Vadonatúj, modern eszközök a Kalmárban és az Eötvösben

Fizetett hirdetés

Újabb eszközökkel gyarapodott a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakiskola a Modern Városok Programnak köszönhetően, több mint 9 millió forint értékben informatikai berendezéseket kapott az intézmény. Az ebből származó előnyökből valamennyi tanuló részesülhet és továbbfejlesztheti digitális képességeit. A fejlesztésből az Eötvös József technikum sem maradt ki, ennek az iskolának is bővült az eszközparkja a Modern Városok Programnak köszönhetően. A versenyképesség megteremtése mellett a jövőben maga az oktatási komplexum is korszerűsödhet, az ezzel kapcsolatos tervek is részét képezik ugyanis a magyar állam és az önkormányzat által támogatott projektnek. (x)

2 bizonyítvány nyomtatóval, a fogtechnikus és a mechatronikai technikus növendékek számára létfontosságú 3D nyomtatóval is gazdagodott a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakiskola, ezeken kívül további 25 laptopot, 4 projektort és egy szerver számítógépet is kapott az iskola a Modern Városok Program jóvoltából.

Pap András igazgató elmondta, a digitális oktatás világában, a jelenlegi helyzetben ennek segítségével tudják megteremteni az oktatás mai kornak megfelelő követelményeit. Ezeknek az eszközöknek a segítségével tudnak digitális órákat tartani illetve a tantermekben, valamint a műhelyekben található interaktív táblákat ennek segítségével tudják az oktatás szolgálatába állítani.

Mostantól tehát nemcsak a legmodernebb hegesztéstechnikai és elektronikai, hanem korszerű informatikai eszközök is a diákok rendelkezésére állnak a Kalmárban.

Az Eötvös József Technikumban első körben közel hárommillió forint értékben szépészeti és egészségügyi eszközök érkeztek, amelyek nagyban segítik az én zajló színvonalas és naprakész oktatást.

Az Eötvös József Technikumban a fodrásztanulók új babafejeken sajátítják el a szakma fogásait. Mivel a mindennapokban ezek a tárgyak fogyóeszköznek számítanak, nagy szükség volt pótlásukra a frizura készítéshez. Professzionális ollók is kellenek még a kozmetikus tanoncok többek között arcgőzölőt és feszesítőt kaptak. A gyorsan változó trendekkel csak így tud lépést tartani az iskola, közben pedig egészségügyi eszközei is korszerűsödtek.

Hornyák János igazgató elmondta, hogy mindenki láthatja, mekkora szükség van az egészségügyi dolgozókra, nem csak ilyen nehéz időkben. Ezért is gondolták, hogy az egészségügy a fogják fejleszteni, így került beszerzésre az elektromos betegágy, ahol a mindennapi élet dolgait megismerhetik a tanulók, anélkül hogy rögtön ki kellene menni a kórházakhoz, ami egyébként ugyanúgy a képzés szerves része. Ezen kívül, tette hozzá Hornyák János, a tanműhelyi céges gyakorlathoz a minőségi oktatásnak elengedhetetlen feltételei a modern eszközök, amelyek beszerzését a magyar kormány és az önkormányzat által támogatott Modern Városok Program tette lehetővé az Eötvös József Technikumban is.

Márki-Zay Péter polgármester elmondta, a Kalmárban a mostani beszerzések összértéke 9,1 millió forint, míg az Eötvösben az egészségügyi eszközök, az elektromos betegágy, a babamérleg és egyéb eszközök 630.000 forint, a fodrász kozmetikus tanulóknak az eszközeik, mint a babafej, arcgőzölő, arcvasaló, tartóállvány berendezések összességében 2,1 millió forint értékben kerültek beszerzésre.

Az Eötvös József Technikum összesen 12 millió forintért eszközfejlesztésben ugyanis a szépészeti és egészségügyi berendezéseket mintegy 9 millió forint értékben még informatikaiak is kiegészítik.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!