Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Óriásdarut állítottak a vásárhelyi honvéd középiskola építéséhez

A bontásokkal – szemel láthatóan – végeztek a kivitelezők, most az építkezéshez kezdtek hozzá. Legalábbis erre utal, hogy egy óriásdarut szállítottak az Ady Endre utcai egykori Démász telekre, majd fel is állították azt.

Hónapokon át bontották az egykori Ady Endre utcai Démász irodaháznak, garázsoknak és műhelyeknek is hely adó épületeket, van amelyiknek mára nyoma sincs, most pedig indulhat a vásárhelyi honvéd középiskola építése. Legalábbis erre utal, hogy egy óriásdarut szállítottak a helyszínre, s azt a minap fel is állították. A telket határoló téglakerítést néhány hete teljesen elbontották, s a telek laktanya felőli sarkán az új, majd azon álló épület építését is előkészítették.

Mint azt megírtuk: Már tavaly szeptember elejére teljesen kiürítette a honvédség a korábbi áramszolgáltató egykori irodaházát, majd a még használható anyagokat is kiszerelték az épületekből. Nem véletlen, hiszen erre a telekre építik fel a vásárhelyi honvéd középiskola, azaz a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium saját épületét.

Az, hogy a volt irodaházat és az ahhoz tartozó épületeket, valamint a területet az utóbbi időkben a honvédség használta, nem volt titok a vásárhelyiek számára, hiszen az ajtóban gyakran álltak katonák. Illetve ahhoz sem kellett sasszeműnek lenni, hogy valaki rájöjjön, nem a kadétokat szállásolták el, vagy oktatták az épületekben, hanem azok zömét raktárként használták.

A kadétiskolai képzés – ahogy arról is többször beszámoltunk – a Gregus iskola Árpád utcai épületében kapott helyet, a diákokat pedig a laktanya volt nőtlen szállójából kialakított kollégiumban szállásolták el.

A tavaly augusztus 23-án aláírt kivitelezési szerződés szerint a honvéd középiskola építését nettó 8 milliárd 597 millió 599 ezer 931 forintért az Épkar Zrt. nyerte meg. Az új kollégium és középiskola, valamint Innovációs Központ 14 220 négyzetméteres alapterületen valósul meg – a tervek szerint 2025-re.

  • honvéd középiskola építése 20240422 (3)
  • honvéd középiskola építése 20240422 (4)
  • honvéd középiskola építése 20240422 (5)
  • honvéd középiskola építése 20240422 (6)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!