Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Délben bezárnak a legnagyobb boltok szenteste napján

A legnagyobb üzletláncok, így az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Spar és a Tesco üzletei, áruházai néhány kivételtől eltekintve december 24-én 12 órakor zárnak be. A csekély számú kivételt az olyan bevásárlóközpontokban működő boltok jelentik, amelyeknek szerződéses kötelezettségük miatt tovább kell nyitva tartaniuk – közölte csütörtökön az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

A kereskedelmi törvény szenteste napján 14 óráig engedi nyitva tartani az üzleteket, az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében az OKSZ tagvállalkozásai a 12 órai zárás mellett döntöttek. A munkatársaknak a járvány miatt rájuk háruló nagyobb terhek miatt is több pihenőidőre van szükségük – írták.

Felhívják a figyelmet, egyes iparcikk-kereskedelmi egységek – például több bútor- vagy barkácsáruház – 24-én már ki sem nyit. A boltok egy része azonban az ünnepek előtti napokon a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várja a vásárlókat. Arany hétvégén pedig több olyan üzlet is kinyit, amelyik vasárnap egyébként zárva tart.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!