Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Rendőrökként bemutatkozva kérnek pénzt a csalók telefonon keresztül

A Nemzeti Védelmi Szolgálat arra figyelmeztet, hogy a bankszámláik, illetve bankkártya adataik megszerzésére specializálódott csalók újabb módszerrel próbálkoznak: magukat a rendőrség munkatársainak kiadva tévesztik meg a gyanútlan áldozatokat.

Néhány napja tett bejelentést egy állampolgár, mert ismeretlenek több millió forintot emeltek le a bankszámlájáról. Az egyik elkövető rendőrként bemutatkozva a sértettet arról tájékoztatta, hogy feltörték a számláját. Az ijedt áldozat a csaló kérdésére elmondta, hogy melyik banknál vezeti azt, utána a banda másik tagja már ennek a banknak a nevében hívta fel az „ügyfelet”.

A bűnözők rávették, hogy telepítse telefonjára az Anydesk nevű programot, amihez még segítséget is nyújtottak és elkérték az SMS-ben kapott kódokat. Ezzel már könnyen hozzáférhettek a bankszámlához, amiről átutalásokat indítottak és megpróbálták a számlán lévő teljes összeget leemelni.

A banki csalók új módszere mindenkit fokozott óvatosságra int, ezért az NVSZ a következőket kéri:

  • Legyen gyanús Ön számára, ha a rendőrség nevében telefonon felhívják és a bankszámlájának feltörésére hivatkozva banki adatairól kérnek információkat!
  • Fontos tudni azt is, hogy a bankok soha nem fogják Öntől kérni a saját hivatalos alkalmazásuk mellé egy külön alkalmazás letöltését a telefonjára!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!