Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Villeroynál lesz rendkívüli béremelés?

A német anyavállalat a harmadik negyedévre is jó eredményt ígért a részvényeseknek, ezért megkérdeztük, követik az Imerys példáját, amely ettől a hónaptól rendkívüli béremelést hajtott végre Vásárhelyen.

A Villeroy & Boch részvényárfolyama augusztus derekától lejtmenetre váltott, 21-ről 13 euróra esett vissza a papírok értéke, ám szeptember 30. óta fordulat állt be, megint drágább lett a részvények jegyzése. Az elmúlt hónap utolsó napján kezdődött folyamat nem a véletlen műve: Frank Göring vezérigazgató aznapi közleményére reagált a piac. Ebben belengették, hogy a konszern harmadik negyedévi eredménye is pozitív lesz.

A konszern hódmezővásárhelyi leányvállalata túlnyomórészt exportra termel, és a forint az euróhoz képest április óta több mint 10 százalékot gyengült, illetve a hazai infláció is nőtt az elmúlt fél évben. Ami az Erzsébet úti gyáregység létszámadatait illeti, továbbra is csökken a foglalkoztatottak száma, a júniusi 812-höz képest október elején már csak 787 fő volt a nyilvános cégadatok szerint.

Mindennek tükrében arról érdeklődtünk a társaságnál: felmerült-e a Villeroynál, hogy a helyi Imeryshez hasonlóan rendkívüli béremelést hajtson végre még ebben az évben Hódmezővásárhelyen? Ha igen, mikortól, és mekkora fizetésemelésre lehet számítani? Arra is kíváncsiak voltunk, ha nem lesz béremelés idén, a meglévő év végi bónuszokon túl terveznek-e egyéb szociális támogatást biztosítani dolgozóiknak, vagy azok egy részének a családok megemelkedett rezsiköltségei miatt?

„A Villeroy & Boch AG ismeri a magyarországi helyzetet. Jelenleg a vállalat értékeli a munkavállalókra gyakorolt hatásokat a különböző európai piacokon, és további információkkal szolgál a témában, amint ezek elérhetővé válnak. Mindenekelőtt azonban egyeztetéseket tervezünk a szakszervezetekkel” – írta lapunknak Fehér Erzsébet, a cég kommunikációs vezetője.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!