Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázártól kérnek segítséget a rezsi miatt a teniszklubok, a vásárhelyi club már tavaly veszteségesen működött

Nem lesz fedettpályás teniszszezon, ha nem kapnak segítséget a sportág hazai szervezetei. Arról is próbáltunk információt szerezni, hogy miként fog működni a 21 éve átadott vásárhelyi teniszcsarnok.

Az energiaárak emelkedése miatt rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a teniszklubok. Már most kimondható, hogy amennyiben nem lesz valamilyen szintű kompenzáció és összefogás, akkor a magyar teniszsport működése a 2022/23-as fedettpályás szezonra ellehetetlenül, ami súlyos következményekkel jár az amatőr, a gyermek, az iskolai és a versenyteniszsport számára – írta nyílt levelében Kovács István, a Magyar Teniszszövetség Egyesületek és Klubok Bizottságának elnöke, a címzett Lázár János, a szövetség elnöke, az Építési és Beruházási Minisztérium vezetője, valamint Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. Minderről a Világgazdaság számolt be.

A dokumentum alapján úgy tűnik, az elszabadult energiaárak miatt a téli teniszsátrak működtetése több tíz millió forintos veszteséggel jár, amelyet a klubok döntő része nem tud finanszírozni és vállalni.

A lap több egyesülettől is azt az információt kapta, hogy jelenleg úgy tűnik, nem képesek kinyitni a téli hónapokban, mert nem tudják megfizetni az októberben esedékes sátorállítással járó rezsiköltségeket.

A vásárhelyi teniszcsarnokot üzemeltető Hódmezővásárhelyi Tenisz Clubot próbáltuk a héten többször is elérni, de a szervezet honlapján megjelölt telefonszámon hívásunk ki sem csöngött. Az a nyilvános bírósági dokumentumokból derült ki, hogy dr. Hernádi Gyula elnöki mandátumát idén tavasszal további öt esztendőre, 2027-ig meghosszabbította a tagság. A klub beszámolója szerint 2021-ben 6,5 millió forint bevételük volt, és a koronavírusjárvány miatt az elmúlt évben nem folytattak tevékenységet, viszont közel 22 milliós veszteséggel zárták az esztendőt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!