Felmérést készített a spórolási szokásokról a Groupama, az eredmény szerint a magyarok 70 százaléka élelmiszereken és az otthoni energiafogyasztáson, 55 százaléka a szórakozáson spórol, 60 százalék pedig nem jár már étterembe – derül ki az…
Tovább a cikkre!
Nagy kérdés, hogy ki tudják-e gazdálkodni, át tudják-e hárítani a pékségek, az éttermek, a mosodák a költségemelkedést a fogyasztóikra. Ha nem, a kisebb vállalkozások körében komoly csődhullám következhet be - írja mai cikkében a Telex.
Tovább a cikkre!
A vendéglátásban és a turizmusban a kritikus munkaerőhiány miatt kivitelezhetetlen a kötelező oltakozás, hiszen a működést veszélyeztetnék az emiatti esetleges felmondások., írja a 24.hu. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke…
Tovább a cikkre!
Júniusban már kis híján elérte a 2019-es, tehát a járvány előtti bevételét a vendéglátás – számolt be a statisztikai adatok alapján a Blokkk.com.
Tovább a cikkre!
Rengeteg belföldi foglalás érkezett be, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd a szállodák és a magánszálláshelyek. A jobb helyek már elkeltek - mondta Flesch Tamás, a…
Tovább a cikkre!
A Kormány 175/2021. számú rendelete alapján, Magyarországon a hárommillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisának beadását követő naptól a vendéglátó üzletek kerthelyiségében vagy teraszán reggel 5 óra!-->…
Tovább a cikkre!
A csütörtöki Kormányinfót követően vagy a pénteki rádióinterjút követően legalábbis biztosan. Igaz, honlapján ebben a pillanatban is azt írja: hamarosan. Sajtóinformációk szerint az általános iskolák nyitásával párhuzamosan már kinyithatnak…
Tovább a cikkre!
A brit kormány által kidolgozott részletes nyitási menetrendnek megfelelően hétfőtől minden bolt kinyithat Angliában, és vendégeket fogadhatnak azok az éttermek, amelyek meg tudják oldani a szabadtéri felszolgálást.
A brit kormány!-->!-->!-->…
Tovább a cikkre!
A szerdán életbe lépett járványügyi rendelet értelmében az éttermek nem fogadhatnak vendégeket, csak elvitelre főzhetnek. A hódmezővásárhelyi vendéglátásban dolgozók is próbálnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A tulajdonosok…
Tovább a cikkre!