Arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a Corvin diákjai az Illéssy Gasztro Kupán

A Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Kollégium szakács- és cukrásztanulói ismét bebizonyították, hogy az országos élmezőnyben a helyük. A napokban zajlott XIII. Illéssy Gasztro Kupáról összesen egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet, valamint két diplomát hoztak haza, tovább erősítve az iskola hagyományos, kiváló szereplését a szakmai versenyeken.

A cukrászcsapat igazi show-t vitt a versenyre. Fazekas Krisztina és Kunszabó Afrodité Éda (11. végzős évfolyam) csapategységben aranyérmet szerzett. A kötelező mézes sütemény, a mézgrillázzsal gazdagított mézes zserbó mellett különleges uzsonnasüteményeket (Szögedi betyárszöme) és modern francia desszertet (fahéjas málna) is készítettek. A pontot az i-re látványos karamell-artisztikával tették fel.

Ugyanebben a kategóriában, egyéni tortadíszítésben Fazekas Vivien (11. végzős évfolyam) ezüstérmet szerzett a 120 éve született Rejtő Jenő témájában készült marcipántortájával. Mindhárom tehetséges cukrászlány felkészítő tanára Bereczkiné Palócz Gyöngyi volt.

A szakácstanulók hideg- és melegkonyhai kategóriában is remekeltek Hanusz Zoltán felkészítő tanár vezetésével. A hidegkonyhában Molnár Zoltán Patrik és Ráduly Dénes Csaba (10. évfolyam) értek el kiváló eredményt, diplomát szerezve.

Az élőmunkás melegkonyhai főzés kiemelkedő teljesítményét Sipos Noel Leon (10. évfolyam) nyújtotta, aki első versenyén rögtön bronzérmet szerzett. Tányérja a modern gasztronómiát tükrözte: zöldborsós karalábépüré mellé póréhagymahamuba forgatott csirkemellrolád készült baconkötésben, karalábébonbonnal és ehető tüllel díszítve. Sikere gyakorlati képzőhelyének, a szegvári Kispiros Vendéglő séfjének, Piros Attilának is köszönhető. Ugyanebben a kategóriában Molnár Zoltán Patrik is diplomával gazdagodott.

  • Corvin cukrász (1)
  • Corvin cukrász (3)OK
  • Corvin cukrász (5)(1)
  • Corvin cukrász (21)
  • Corvin cukrász (2)(1)

Hozzászólások lezárva.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!