Szeptember 13-án ismét portfólióba rendezik a város gasztronómiai nevezetességeit a XIII. Vásárhelyi Ízök Fesztiválján.
A rendezvény célja a szervezők szerint „a hódmezővásárhelyi és környéki főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása, illetve olyan, akár új ételek megismerése, melyek gyökere a vásárhelyi régióra jellemzőek. A napjainkban lendületesen fejlődő falusi és városi turizmus gasztronómiai irányú fejlesztése, a térség vendéglátó helyeinek kiváló vendégcsalogató kínálatának bővítése, a térségi ételek, ételsorok kialakításának lehetősége, térségi gasztronómiai kiadványok kiadása. Valamint a városunkra jellemző egyedi, speciális tárgyak, szokások, emlékek, személyek, művek felkutatása, bemutatása”.
Az idei évi rendezvény fő mottója: „Pásztorételek”.
Elkészítési mód: Helyszínen; (otthon a sütemény esetén, illetve egyeztetés alapján)
Időtartam: 8:00 – 13:00–ig (Előkészület 7.00-órától)
Étel zsűrizése:
- 11:00 – Otthon készült Sütemények
- 12:00 – Levesek, Előételek
- 13:00– Egytálételek
Eredményhirdetés: 16 óra után a programtól függően.
További részleteket, illetve a nevezési lapot itt találják.