Tizenharmadik alkalommal is lesz Vásárhelyi Ízök Fesztiválja

Szeptember 13-án ismét portfólióba rendezik a város gasztronómiai nevezetességeit a XIII. Vásárhelyi Ízök Fesztiválján.

A rendezvény célja a szervezők szerint „a hódmezővásárhelyi és környéki főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása, illetve olyan, akár új ételek megismerése, melyek gyökere a vásárhelyi régióra jellemzőek. A napjainkban lendületesen fejlődő falusi és városi turizmus gasztronómiai irányú fejlesztése, a térség vendéglátó helyeinek kiváló vendégcsalogató kínálatának bővítése, a térségi ételek, ételsorok kialakításának lehetősége, térségi gasztronómiai kiadványok kiadása. Valamint a városunkra jellemző egyedi, speciális tárgyak, szokások, emlékek, személyek, művek felkutatása, bemutatása”.

Az idei évi rendezvény fő mottója: „Pásztorételek”.

Elkészítési mód: Helyszínen; (otthon a sütemény esetén, illetve egyeztetés alapján)

Időtartam: 8:00 – 13:00–ig (Előkészület 7.00-órától)

Étel zsűrizése:

  • 11:00 – Otthon készült Sütemények
  • 12:00 – Levesek, Előételek
  • 13:00– Egytálételek

Eredményhirdetés: 16 óra után a programtól függően.

További részleteket, illetve a nevezési lapot itt találják.

Hódmezővásárhelyvásárhelyi hírekVásárhelyi Ízök Fesztiválja