Szakácsruhával ismerték el a Corvin négy végzős szakácstanulójának munkáját

Szívmelengető pillanatoknak lehetett tanúja a Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Technikum és Kollégium közössége a múlt héten, amikor négy végzős szakácstanuló, Nagy Alexandra, Gyurkó-Batyi László, Kristó Richárd Flórián és Lucza Márton Sebestyén vehetett át különleges elismerést.

A szakmai kiválóság és az elhivatottság jutalmául az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – amely országosan mintegy 80 tehetséges diákot részesített ebben a megtiszteltetésben – támogatta a jövő séfjeit. Az elismerő okleveleket és a szakácsruhákat az egyesület tagjai, Varga László és Szabó Béla adták át.

Az Étrend Egyesület szívügyének tekinti a fiatal szakácsok felkarolását és inspirálását. Ennek a nemes célnak a részeként nyújtották át a szakma fontos szimbólumait: egy-egy, saját méretre szabott szakácskabátot, nadrágot és egy modern kötényt. Az átadó eseményen Szabó Béla, az egyesület tagja kiemelte, hogy egy séf számára a megjelenés kulcsfontosságú, és a tehetség elismeréseként kapott öltözet segíti a szakmai fejlődést, valamint az identitás megerősítését.

A díjazott végzős tanulók – Nagy Alexandra, Gyurkó-Batyi László, Kristó Richárd Flórián és Lucza Márton Sebestyén – nemcsak két év tanuláson, hanem egy intenzív személyiségformáló úton is túl vannak. Jelenleg még tanulók, de fél lábbal már a felelősségteljes, önálló szakácslét talaján próbálgatják első lépteiket.

Török Ferenc szakácsoktató és osztályfőnök a tanulókat méltató, személyre szóló üzenetében felelevenítette a szakácsöltözet szimbolikáját. Amíg a tanuló ruhája jeltelen, addig a megszerzett tudás, a tehetség és az elhivatottság révén az öltözet fokozatosan „telítődik tartalommal”. A most átadott ruházat – ahogyan Török Ferenc fogalmazott – nem szabadságot ad, hanem identitást: a befogadást és az ezzel járó felelősséget jelenti. Ezzel a megerősítéssel indulnak útnak a Corvin szakácsreménységei saját egyediségükkel és erősségeikkel: Lucza Márton kreativitásával és sziporkázó egyéniségével az à la carte és a vendég előtti élőmunka nagy ígérete; Gyurkó-Batyi László a konyha higgadt, biztos pontja; Nagy Alexandra, akire bátran rá lehet bízni egy konyhát; valamint Kristó Richárd, a közösségi ember, akivel öröm együtt dolgozni.

A Corvin Mátyás Technikum és Kollégium közössége köszönetét fejezi ki az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének a fiatalok iránt tanúsított kiemelt figyelméért. Mind diákjaink, mind intézményünk rendkívül büszke az elismerésre, amely a szakma iránti elhivatottságot és közösségünk iránti tiszteletet hirdeti.

Corvin Mátyás Technikum és KollégiumHódmezővásárhelyszakácsszakácsruhaVásárhelyvásárhelyi hírek