Így ért véget a gasztrolovagok fakanalas csatája

Arany- és ezüstérmes helyezéseket értek el saját kategóriájukban a szombati X. Gasztrolovagi Tornán induló csapatok.

Hat csapat indult, és hatféle ételt készítettek szombaton, a Kossuth téren rendezett X. Gasztrolovagi Tornán. Volt, aki babraguval, volt, aki bivaly-, de olyan is akadt, aki kecskepörkölttel kápráztatta el a gasztrolovagokból álló zsűri tagjait, akiket az induló csapatok állítottak ki, s akik a saját csapatuk főztjére nem is szavazhattak.

Az eredmények a következők:

A X–XI. századi ételek kategóriájában ezüstérmet szerzett a Hősök Kapuja 1-es csapata, Tóth László (Tarcal) zöldséges babraguja. Aranyérmet kapott a Hősök Kapuja 2-es csapat Tóth László (Tarcal) bográcsos csirkeraguja lepénykenyérrel.

A XII–XIII. századi ételek kategóriájában aranyérmet nyert a CPR Europe Kft., Hódi László kun–kazah beshbarmakja (kiérdemelve a maximális 45 pontot). Itt a verseny nagyon szoros volt, hiszen ugyanennyit kapott a zsűritől, s szerzett ezüstérmet a Vásárhelyi Ízök Fesztiválcsapata, Csáki Zsolt, székely–kun áldosával (zöldséges- húsos ragu leves korabeli technikával és ízesítéssel marha-füstölt sertés alappal).

A XVI–XVII. századi ételek kategóriáját Füles csapata, Tóth Sándor nyerte, míg itt ezüstérmet a Vizes Hármas, Csordás Aladár kecskepörköltje érdemelte ki.

Az ínymesterek szombat délelőtti viadaláról itt számoltunk be.

Gasztrolovagi TornHódmezővásárhelyVásárhelyvásárhelyi hírek