Új-Kishomokon tartott fórumot Horgos Nóra

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje a 10-es körzetre – Kishomok, külterületek – az új-kishomoki közösségi háznál tartott tegnap lakossági fórumot. A rendezvény elején Márki-Zay Péter is részt vett, de ott volt Horgos Nóra egyik ellenfele is, Mag István, aki függetlenként indul ugyanitt.

Márki-Zay Péter elmondta, 2019-ben egyetlen körzet volt, ahol nem az ő jelöltjük nyert, a 10-es, ahol 47 százalékkal Benkő Zsolt lett a befutó. Akkor öt B-betűs férfi indult, most csak négy az összesen hat jelöltből, Horgos Nóra pedig egyetlen hölgyként az az induló, akit ők támogatnak.

Nórát másfél éve ismerem, aktivistaként segíti az ételosztásainkat, ruhaosztásainkat.

Szervezőképességét, tenniakarását, őszinte, önzetlen lelkesedését, önzetlenségét megismerve tudom javasolni Önöknek, hogy legyen Nóra a körzet képviselője.

– emelte ki Márki-Zay Péter, aki azt is elmondta, a 10-es körzet nagy területet ölel fel, a külterületek mellett ide tartozik Új- és Öreg-Kishomok is, valamint a Kertváros legdélebbi része, a Nagy András János utcától délre. Ebben a körzetben is megújítja a város a közvilágítást, ahogyan a belterületen is.

Nagyon sok mindent sikerült már megoldanunk, nagyon sok mindent pedig szeretnénk még. A közösségi ház hál’ istennek már elkészült. Mi azt fogjuk nézni továbbra is, hogy az itt élőknek mi az igénye, és abban fogunk maximálisan, erőn fölül teljesíteni.

– húzta alá a polgármester.

Hangsúlyozta, olyan jelöltjeik vannak, akik nem a saját zsebüket tömik, hanem a sajátjukból adnak hozzá a közöshöz, a kampányt pedig most is adományokból folytatják, és fillérre elszámolnak vele.

„Ezt az őszinte tisztességes hozzáállást tudjuk ajánlani a jövőben is, olyan emberekkel, akik, mint Nóra, a saját idejüket, energiáikat és anyagi forrásaikat nem kímélve a közösségért dolgoznak.”

Majd egy lakos kérdésére válaszolva ismételten leszögezte: nem fogja itthagyni Vásárhelyet akkor sem, ha az MMN jelöltjeként bejutna az Európai Parlamentbe, mert helyette a lista most második helyén szereplő jelölt, Szalma Botond az, aki készül az Unióba – ő pedig,

amennyiben ismét megválasztják polgármesternek, mindenképpen Vásárhelyen marad.

Horgos Nóra magáról elmondta, hogy 1991 óta él Hódmezővásárhelyen, három gyermek édesanyja, először hivatásos katona volt majdnem 18 évig a laktanyában. 2014 óta a civil életben dolgozik, az Algyői Polgármesteri Hivatalban. Jól ismeri az önkormányzat működését belülről, jegyzőkönyvvezetőként belelát a képviselők munkájába is. Személyi és munkaügyi területen dolgozik, 2021-ben munkavédelmi technikusi végzettséget szerzett, idén januárban pedig a Veszprémi Egyetemen munka-, tűz- és környezetvédelmi szakmérnöki oklevelet szerzett.

Híd, kapocs szeretnék lenni a lakosok és az önkormányzat között

– fogalmazott a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje. Kifejtette, ez számára azt jelenti, hogy mindent meg szeretne tenni, hogy a lakosságtól jövő kérések, javaslatok, elképzelések meghallgatásra találjanak az önkormányzatnál, és, ami csak lehetséges, meg is valósuljon.

A fórum további részében a lakosok több, megoldásra váró problémás területet azonosítottak be közösen a jelölttel, aki egyébként már emailben is kapott számos észrevételt, javaslatot a lakosoktól. A felmerülő témák közt szerepelt a gyorshajtókkal kapcsolatos panasz (Kishomok 30-as övezet), hogy a szűk utcákon veszélyes például sétálni, és legalább az egyik oldalra jó volna egy járda, és szóba került a nem megvalósult tram-train megálló is, amely azonban sajnos nem az önkormányzat, hanem a MÁV, és a közlekedési minisztérium hatásköre. Többen felvetették azt is, hogy jó volna, ha több fa lenne Kishomokon, illetve azt, hogy nagyon gyakori a csőtörtés és az áramkimaradás a környéken, ami az elavult vezetékek miatt van. Egy fiatal édesapa elmondta, neki vannak ötletei a közösségi élettel kapcsolatban, van egy személyes vágya is, az „apa-foci„, és jó lenne, ha ehhez a játszótéri focipálya világítást kaphatna. Ehhez (is) nagyon támogatólag állt Horgos Nóra, aki elmondta, már felmérték, hogyan lehetne ezt megoldani.

A rendezvényen jelen volt Mag István is, aki független jelöltként fog indulni ugyanebben a körzetben. Megkérdezte az MMM-jelöltet, hányszor járt korábban Kishomokon, mivel szerinte fontos, hogy itt lakjon a körzet képviselője. Erre reagálva Horgos Nóra kiemelte: Szerinte nem neki kell itt lakni, hanem az, aki itt lakik, az mondja meg, mi legyen, ő pedig az az ember szeretne lenni, aki mindezt továbbítja felfelé.

A fórum végén a jelölt elmondta, Öreg-Kishomokon külön fórumot fog tartani, de addig is bárki fordulhat hozzá bizalommal, bármilyen, a körzetet érintő témával, javaslattal – hangsúlyozta a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje.

Benkő ZsoltFórumHorgos NóraKishomokközösségi házMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa MozgalomMMMÚj-Kishomok