Sima győzelmet aratott a Kosársuli a Dunaharaszti elleni meccsen

Vasárnap este a Dunaharaszti elleni párharc visszavágóján lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli. A kérdés az volt a Hódtói Sportcsarnokban, hogy ki játszhat majd az 5. helyért az NB I/B Zöld csoportjában – végül a Kosársuli az odavágó után ezúttal is könnyedén nyerni tudott.

Az első meccsen, egy héttel ezelőtt kilenc ponttal, 107-98-ra győzött a Kosársuli a dunaharasztiak otthonában, így Saša Vejinović együttese magabiztosan várhatta a találkozót. Ez a pályán is meglátszott: olyan szellemben kosárlabdázott a csapat a szurkolók által teremtett jó hangulatban, hogy a játék minden elemében felülmúlta a DMTK-t.

9-3-mal kezdett a Kosársuli, a 4. percben, Balogh triplája után egyből időt is kért Ughy Albert, a vendégek edzője. A sorokat sikerült is rendezni, olyannyira, hogy a következő három percben egyszer sem talált a gyűrűbe a sokat pontatlankodó Kosársuli, így egy 9-0-s rohammal fordított a DMTK (9-12, 7. perc). A jeget előbb Pinnyey törte meg, majd Rosic egy és Kelemen két hármasa érkezett a legjobbkor – ezek is kellettek ahhoz, hogy az első negyed végén 22-17 álljon az eredményjelzőn.

Kelemen nagyon elemében volt a második negyed elején is, két újabb triplát dobott, ráadásul Bősz is eredményes volt kintről, ezzel nőtt nagyobbra a különbség. 31-24 után mindkét csapatnak jött egy gyengébb periódusa eladott labdákkal és elpuskázott lehetőségekkel, majd előbb Orgona hármasa, ezt követően pedig Bálint négy pontja lendített a helyzeten. A 19. perc elején először lépte át a tíz pontot a hazai előny (38-27), és ez a tizenegy pont a nagyszünetre is megmaradt (41-30).

A pihenőt követően, a második félidő elején hasonló lendülettel kezdett a Kosársuli. Rosic triplája, majd Orgona közelije és Bősz hármasa azt jelentette, hogy összesítésben már kis híján a harmincat súrolta a különbség. Noha próbáltak kapaszkodni a vendégek, szépen tartotta az előnyt a Kosársuli, a jó befejezések félig-meddig már ekkor eldöntötték a továbbjutás sorsát. A 27. percben, 61-45-nél indított még egy rohamot a DMTK, egy 9-0-s sorozattal visszajött 61-54-re, ám Saša Vejinović időkérésére jól reagált a csapat és sikerült szorítani a védekezésen (65-54 a harmadik negyed végén).

Az utolsó negyed Orgona és Pinnyey kosaraival kezdődött, és fokozatosan nőtt az előny – a 34. perc elején, Rosic hármasánál már a húszat is átlépte (80-59). Innentől már csak a pontos különbség volt a kérdés, valamint az, hogy a Kosársuli fiataljai közül ki hogyan él a lehetőséggel. Karsai a pályára lépése után nagyon is élt vele, négy perc alatt hat pontot szórt, szedett két lepattanót és kiosztott egy asszisztot is. A végére kissé elfáradt a Dunaharaszti, a Kosársuli így simán, 95-69-re győzött, ami összesítésben 35 pontos párharcgyőzelmet jelent a csapat számára.

A meccs legeredményesebbjeként Bálint 19 pontot dobott, Kelemen pedig dupla-duplával zárt (12 pont, 14 lepattanó).

NB I/B Zöld csoport, rájátszás az 5-8. helyért, 1. forduló, visszavágó:

Vásárhelyi Kosársuli – Dunaharaszti MTK 95-69 (22-17, 19-13, 24-24, 30-15)

Hódtói Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Radnóti, dr. Danka, Fodor

Kosársuli: Rosic 11/9, Borbáth 5/3, Balogh 6/3, Bálint 19/3, Orgona 16/3
Cserék: Kelemen 12/12, Bősz 9/9, Pinnyey 9/3, Karsai 6, Kass 2, Knyur –
Edzőpáros: Saša Vejinović, Utasi Gábor

DMTK: Simonics O. 6, Imolay 16/12, Boinitzer 18/3, Rozs 4, Joó 12/3
Cserék: Simonics L. 7/3, Fekete 6/6, Szatmári –
Vezetőedző: Ughy Albert

Saša Vejinović:Ezek azok a mérkőzések, amikor egy edző a legboldogabb. Szinte mindenkit tudtam játszatni és mindenki ki is használta a lehetőségét. Amit védekezésben megbeszéltünk, majdnem tökéletesen teljesítettük, úgyhogy nem volt kérdés a győzelem. Gratulálok a csapatnak!”

Ughy Albert: „Gratulálok a hazai csapatnak, teljesen megérdemelten nyerték meg mindkét találkozót.”

A Kosársuli az 5. helyért a Győr ellen játszik majd. Az első mérkőzés május 3-án, azaz pénteken 18:30-kor lesz a Hódtói Sportcsarnokban.

győzelemHódmezővásárhelykosársulivásárhelyi hírekVásárhelyi Kosársuli