Nagy sportágválasztó az eötvösös és a szent istvános diákoknak

A vásárhelyi nagy sportágválasztó keretében invitálta közös sportdélelőttre a napokban a HSZC Eötvös József Technikum a Szent István Általános Iskola 7. évfolyamos tanulóit.

Délelőtt 9 órakor Hornyák János Igazgató nyitotta meg a sportprogramot a városi stadionban, ahol a diákok egyik fele kispályás labdarúgó tornán vett részt vegyes csapatokban, míg a többiek sor- és váltóversenyen mutathatták meg képességeiket.

Érdekes feladat a lámnyoknak

A versenyekre színes feladatokkal készültünk. Igyekeztünk alternatív vagy nem mindennapi sportok eszközeit is becsempészni a próbatételek közé. Nagyon jó hangulat és nagyszerű élmény jellemezte a versenyeket és a mérkőzést is. Az esemény végeztével, mind az Eötvös sportos tanulói, mind a „szent istvánosok” a Nagy Sportágválasztón vettek részt testnevelő tanáraik kíséretében.

Egy kis eligazítás

Nagyon köszönjük a Szent István Általános Iskolának, hogy elfogadták meghívásunkat, diákjaink remekül érezték magukat a „nagyok” szerepében. A jövőben szeretnénk ezt a kapcsolatot még szorosabbra fűzni és a kezdeményezésből hagyományt teremteni. Legközelebb az Eötvös sport ágazatának ötödévesei várják majd a Kriko Gym-ben egy bemutatóra a Szent István sport iránt érdeklődő tanulóit. Végzőseink itt töltik a gyakorlatukat, szívesen mutatják be a sport képzés lényeges elemeit, a sport szférában rejlő lehetőségeket, Bagi Mátyás gyakorlati oktatónk segítségével. Úgy gondolom, hogy a két iskola közös, sport iránti elhivatottsága adott. Az együttműködéssel szeretnénk a diákok, leendő sportszakemberek javát szolgálni – írta lapunknak írt levelében

A foci is a rendezvény szervez része volt
.Eötvös József technikumszent istván iskolaVásárhelyvűsűrhely