A siker titkos receptje a Cseresnyésben

Félévi diákközgyűlést tartottak február 16-án Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumban. A rendezvény apropója az első félév tanulmányi eredményének értékelése, a második félév közelgő programjainak beharangozása volt.

Minden diák és tanár részt vett az eseményen

Vig Áron igazgató értékelte az elért eredményeket, az infrastrukturális fejlesztések, a tanulmányi munka, a megvalósított rendezvények és az energiatakarékosság területén. Horváthné Ruzsa Anita igazgatóhelyettes az előző évek adataival összevetve elemezte és értékelte az idei első félév eredményét, majd közösségenként kiemelte a 4,00 felett teljesítő tanulókat. Összességében elmondható, hogy a Cseresnyés kollégisták minden idők legjobb kollégiumi tanulmányi eredményét érték el.  Félévkor kollégiumi jogviszonnyal rendelkező 113 diák közül 42 fő ért el 4,00 feletti eredményt.

A közösségvezetők javaslatai alapján egyéni jutalmazásokkal folytatódott a közgyűlés. A diákokat egyenként megtapsolva egy-egy a digitális közösségi alkotóműhelyben készült „Megcsináltad! Büszkék vagyunk Rád!” felirattal ellátott lézer gravírozással készült plakettel jutalmazták, motiválva őket arra, hogy a második félévben is hasonló lendülettel teljesítsék az előttük álló feladatokat. A mintegy 30 külön díjat kapott diák között volt, aki céltudatos tanulásáért, közösségi munkájáért, segítőkészségéért, sport eredményeiért, a tavalyi átlagához viszonyított hatalmas javításáért, de volt, aki a bukások elkerüléséért kapott elismerést.

Felújított szobákban és tanulókban készülhetnek a diákok

Az újult erő garantáltan sikert hoz a kollégisták számára, hiszen megújult környezetben, vidám, színes bútorok között élhetik mindennapjaikat. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum támogatása következtében minden tanulószobában bútorcsere történt és a lakószobákban is 80 frissen gyártott ágy várja a pihenni vágyó diákokat. A siker titkos receptje a következő: végy egy tucat tanulni vágyó kollégistát, csald be a csini tanulószobába, ahol lelkes kollégiumi nevelők segítik nap mint nap felkészülésüket, majd a nap végeztével engedd, hogy 10 órakor pihenésre hajtsák a fejüket a pihe-puha paplanok között!

Cseresnyés KollégiumHódmezővásárhelyVíg Áron