Futással köszöntötték a Mikulást Cseresnyés kollégistái

Kedden kora este csípős hidegben indultak a HSZC Cseresnyés Kollégium diákjai a strand melletti népkerti futópályára, hogy a Mikulást futással köszöntsék.

Régi hagyománya ez a kollégiumnak, hiszen a sport fontos szerepet tölt be a diákok és a tanárok életében. Az intézményben a tanulás segítése mellett fontos a diákok testi egészségének megőrzése, mert vallják, hogy a lélek és a szellem ellustul, ha a test lazsál. Számos sportszakkör működik, emellett a kollégium minden évben rendez pingpong-, fekvenyomó- vagy épp sakkversenyt, A Mikulásfutás is ebbe a sorba illeszkedik.

A futópályához vittek ki meleg teát is, hogy a résztvevők a futás után felfrissüljenek. Mindenki, aki teljesítette az egy kört, kapott egy csokimikulást. A nevelőtanárok és a gyerekek jó hangulatban, vidámságban és szeretetben voltak együtt. Minden futón volt valamilyen piros ruhadarab, hogy előcsalogassák a Mikulást.

A nevelőtanárok próbáltak minél több gyereket elhívni a közös futásra, jelenlétükkel, részvételükkel bátorították és lelkesítették a fiatalokat. A hideg ellenére közel 50 kollégista vett részt az eseményen. Természetesen mindenki gondosan elvégezte a bemelegítő gyakorlatot, de az eseményen nem annyira a versengés dominált, inkább a közös élmény és jó hangulat.

Az se volt probléma, ha valaki végig sétálta az egy kört. Természetesen akadt, akiket elkapott a versenyszellem, és mindenáron bizonyítani akarta, hogy ő a legjobb futó, de a többség barátságos örömfutásban teljesítette a távot. A hangulat igazán nagyszerű volt, a Mikulás is örömmel csodálhatta meg a lelkes és sportos fiatalokat – számolt be a történtekről Pataki Béla, a DÖK munkáját segítő nevelőtanár.

csressnyéskollégistákmikulásfutás