Dr. Berényi Károly: dicséret illeti a Kovács-Küry dolgozóit

Az alpolgármester idén négyszer látogatta meg a körzetében található Kovács-Küry Időskorúak Otthonát. A legutóbbi alkalom tegnap volt, amikor is vitamint és édességet tartalmazó „mikulás csomagot” hagyott ott az intézmény karácsonyfája alatt.

Bejegyzésében úgy fogalmazott, jól láthatók az intézmény felújításának eredményei. Az összesen 732 millió forintból felújított épületegyüttesnél megtörtént az utólagos homlokzati és födém-hőszigetelés, a nyílászárók cseréje. A fűtésrendszert is megújították, a régi kazánok helyett új kondenzációs kazánokat építettek be. Ezen felül a projektarányos akadálymentesítés is megvalósult egy új személyfelvonó beépítésével. Továbbá megújultak a vizesblokkok.

Az év elején a koronavírus világjárvány harmadik hulláma idején kereste fel először az Idősek Otthonát, és látta a jól megszervezett védekezést az intézmény vezetése részéről. Nyáron, amikor a felújítási munkálatok már kb. 50 %-on teljesültek, tájékozódhatott arról a feszített és bonyolult logisztikai, szervező munkáról, amit a járványhelyzet megkövetelte akadályozó rendszabályok betartása, a nagy volumenű építkezés feltételeinek biztosítása és az idős lakók zökkenőmentes ellátása jelentett.

Augusztus 20-án a városunkba látogató testvérvárosi delegációk közül a litván, Kelme város küldötteivel látogattam meg ismét az intézményt. Ekkor már a felújítási munkálatok utolsó szakaszába léptek.

Fotó: Dr. Berényi Károly Facebook oldala

Csütörtökön Bálint Gabriella főigazgató és az intézmény szakmai vezetője, Borbély András Imréné vezette körbe a megújult épületegyüttesben.

,,Láthattam a TOP pályázaton elnyert több száz milliós összegből és a város anyagi támogatásából megvalósított fejlesztéseket, és a sok önerős munka eredményét. A falfestések, az új függönyök, a színes dekorációk, a munkálatok utáni rendrakás, a költöztetések, takarítás mind ezt az önerőt: az otthon dolgozóit dicséri. És még mindig tele vannak tervekkel, ötletekkel, amivel még szebbé, élhetőbbé és barátságosabbá tehetik majd az Idősek Otthonát.”

– összegezte tegnapi látogatását Berényi.

Dr. Berényi KárolyHódmezővásárhelyKovács-Küry Időskorúak OtthonalátogatásSusán