Sok csörtés hétvége vár a vásárhelyi vívókra

Mintegy 100 induló részvételével gyermek tőr országos bajnokságot rendez hétvégén a hódmezővásárhelyi Vívócentrumban a Csomorkány SE. Szeptembertől az iskolai vívás is újraindulhat a városban.

Mozgalmas hetek várnak a vásárhelyi vívósport szereplőire, a hazai sportági szakszövetség ugyanis április végén úgy döntött, ismét lehet korosztályos versenyeket rendezni. Az elsők között épp Hódmezővásárhely ad otthont egy rangos viadalnak: május 8-9-én a Csomorkány SE lesz a házigazdája a gyermek tőr országos bajnokságnak. Szombaton az egyéni küzdelmekre, vasárnap a csapatversenyre kerül sor a Vívócentrumban, ahova közel száz fiatal tőrvívót várnak.

– Az Ob-n 15 versenyzőnk indul, 5 fiú és 10 lány, közülük Kékesi Dóri, Soós Gréti és Wolf Dominik számára a legfontosabb ez a verseny, hiszen ez az ő saját korosztályuk, ezért tőlük várjuk a legjobb eredményeket. A többi indulónk fiatalabb, de megmérettetik magukat a nagyobbak között. Reméljük ők is szép eredménnyel zárják majd a versenyt – nyilatkozta Wolf Csaba.

Az egyesület elnöke hozzátette, a május 15-i hétvégén Zalaegerszegen újonc korosztályú országos bajnokság lesz, ugyanakkor junior válogatott sportolójuk, Wolf Eszter a fővárosban vesz részt felnőtt válogató versenyen, egy héttel később pedig Budapesten rendezik a serdülő országos bajnokságot. – Az edzéseket – a járványügyi előírások szigorú betartásával – folyamatosan tartottuk, így sportolóink felkészülten, jó formában várják a tavaszi versenyeket – mondta a klubvezető, aki a háttérmunkáról is beszámolt lapunknak.  

– Ami a pénzügyeket illeti, az utóbbi hetekben ismét sikerrel vettünk részt országos pályázatokon, ezért az egyesület anyagi helyzete stabil. Mondanom sem kell, hogy új eszközök beszerzésére folyamatosan egyre nagyobb az igény, és a fokozatos nyitással a versenyeztetési költségeink is növekedni fognak, ezért töretlenül figyeljük a további pályázati lehetőségeket, és örömmel vennénk, ha helyi cégekkel is meg tudnánk egyezni a vásárhelyi vívósport támogatásában. Válogatott sportolóink és lelkes fiataljaink szép eredményekkel hálálják meg a támogatást. Örvendetes hír még, hogy szeptembertől az iskolai vívás is újraindulhat Hódmezővásárhelyen. 

Csomorkány SEvívásvívócentrumWolf Eszter