Vásárhelyi fürdő: Az idősek érdekében döntöttek az idősávról

Nem tudnak külön öltözőblokkot, külön medencét biztosítani a legveszélyeztetettebb korosztálynak. A felelősség az üzemeltetőé.

A vásárhelyi strandon csak az időkorlátozással tudják biztosítani a kiemelten veszélyeztetett korosztály védelmét, ezért hozták meg saját hatáskörben ezt a döntést. Így indokolta lapunk érdeklődésére a Török Sándor Strandfürdő vezetője, Veres Csilla azt, hogy miért jelölték ki a 65 éven fölüliek számára a 9-től 12 óráig tartó idősávot.

A felvetéssel egy olvasónk fordult hozzánk. Javaslata szerint érdemes lenne újragondolni a helyben hozott szabályt, hogy mindenki akkor úszhasson, amikor ideje engedi. A fürdőigazgató kérdésünkre kifejtette: igaz ugyan, hogy a fürdőkben az időkorlát alkalmazását nem írja elő sem kormányrendelet, sem egyéb, például önkormányzati rendelet, de a törvény az üzemeltetőkre hárítja a felelősséget a járványhelyzet kezelésére vonatkozóan.

Tekintettel arra, hogy a Török Sándor Strandfürdőben egyéb úton, módon nem tudjuk biztosítani a kiemelten veszélyeztetett korosztály védelmét, saját hatáskörben hoztuk meg ezt a döntést. Magyarul: nem tudunk külön öltözőblokkot, medencét, területet biztosítani az időseknek és a 65 év alattiaknak. Nem tudunk más szeparációt alkalmazni.

– hangsúlyozta Veres Csilla. A hatályos kormányrendelet üzemeltetői hatáskörbe helyezte a biztonsági intézkedések alkalmazását, de amint tovább enyhülnek a kormány korlátozó intézkedései, Vásárhelyen is enyhíteni fognak az időkorlát tekintetében.

A strand működésével kapcsolatban a Vásárhelyi Televízió kérdésére a napokban azt is elmondta a létesítmény vezetője: kormányrendelet értelmében nem szabad üzemeltetni a töltő-ürítő rendszerű termálvizes medencéket, így a vásárhelyi strandon a működő három medencéből az egyiket le kellett engedni.

időkorlátstrandTörök Sándor StrandfürdőVásárhelyi Televízió