Vásárhelyen kiviszik aznap a szombati újságokat

A Népszava tegnapi számában a Posta helyett kért elnézést azoktól, akik – mint írják, az előfizetők „nagyon kis része” – a lapok hétvégi számát ezentúl csak hétfőn kapják meg. Ezt az állami cég elmondása szerint kényszerből teszi, mert nagy terhet ró rájuk a veszélyhelyzeti működés.

A Magyar Nemzet kiadójának kérésére megkapta annak a 82 településnek a listáját, ahol azonban ezentúl is szombaton ott lesz a napilapok hétvégi dupla száma. Ezen szerepel Hódmezővásárhely, Szeged, Szentes és Makó is. Az utóbbinál nyolc óráig kézbesítenek, a másik háromnál már reggel hétre ott a friss napilap a postaládánkban.

De például Algyő, Deszk, Mártély, Röszke és Szatymaz nem szerepel a kereshető listán. Így akik ezeken a településeken laknak és hozzám hasonlóan szeretik az efféle hétvégi mellékleteket, azoknak jó eséllyel hétfőig kell várni. Az érintett településeken élő olvasók kaptak hivatalos tájékoztatást a postától. Ebben kiemelik, vállalati körbe tartoznak, amelynek bekerültek a Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport által meghatározottak szerint a létfontosságú vállalat kategóriájába.