Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vízelvezetőt vágtak a Tóalj utcai új pihenőpark betonjába

Így oldják meg, hogy az egykori 13-13/a. számú ház helyén nemrégiben kialakított pihenőpark bejáratánál a jövőben ne álljon meg a csapadékvíz.

Lang Ferenc üvegműves egykori háza helyén – ahogy arról többször is írtunk – pihenőparkot alakított ki a város, melyben a padokat egy befüvesített terület köré készített sétány szélén helyezték el, s fákat és más növényeket is ültettek.

Az azonban gyorsan kiderült, hogy a Tóalj utca 13-13/a. számú ház – a népkerti játszótérrel szemközti – helyén létrejött park bejáratánál megáll a csapadékvíz. Ezt orvosolandó két lépést is tett eddig a város, a betonba egy vízlevezetőt vágatott, s az egykori ház bejáratához vezető – igaz a járdánál már eredetileg is magasabba fekvő – lefolyót is kiszedette, hogy azt lesüllyessze, hogy azon át folyjon el a jövőben az esővíz.

Kiszedték a régi, a járdaszintnél magasabban fekvő lefolyót, hogy azt lesüllyesszék, hogy belecsorogjon majd a csapadékvíz

A csapadékos időjárást követő nagy melegben előbb megfőtt, majd kiszáradt növényeket is hamarosan pótolják.

A dupla lakóépületet egyébként a város azért bontatta el, mert 1963-ban született egy helyi (akkor még tanácsi) rendelet az egyébként kurióziumnak számító és helyi védettséget is élvező városvédő kőfal kibontásáról, azaz az alatti lévő telkek építési tilalmáról. Ez utóbbi miatt bontották el a ’70-es, ’80-as években például a Bagolyvár alatt álló házakat, vagy a Tóalj utcára nyíló, a köznyelvben Szerelemlyuknak nevezett gyalogos lejáró melletti épületet. Ennek a helyén ma egy kereszt áll.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!