Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Toroczkai Lászlóék is új európai pártcsaládot alapítanak

Követik Orbán Viktorék példáját, beszállnak az európai jobboldal alakításába a magyar nemzeti radikálisok is.

„Ma Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot” – jelentette be Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a közösségi oldalán szerdán.

A pártelnök az X-en közzétett üzenetében úgy fogalmazott, „olyat teszünk ma, ami még nemzeti radikálisnak mondott magyar pártnak sohasem sikerült. Brüsszelben, az Európai Parlamentben, a szövetségeseinkkel megalakítjuk az új európai pártcsaládot, az EP új frakcióját”.

Toroczkai László szerint az új európai szövetségnek még tavaly Budapesten tették le az alapjait, majd a Szófiai Nyilatkozattal megerősítették azt. „Európa ellenségeivel nem egyezkedni akarunk, nem kéredzkedünk be hozzájuk, hanem le akarjuk őket győzni” – hangsúlyozta.

A német Alternatíva Németországért (AfD) szélsőjobboldali párt szerdán jelentette be, hogy elegendő partnert találtak egy saját európai parlamenti frakció megalakításához. A csoportosulást egyelőre kilenc uniós tagország 28 képviselője alkotja. A frakcióban az AfD mellett

  • a Mi Hazánk Mozgalom,
  • a Visszahódítás (Reconquete) Franciaországból,
  • a Szabadság és Függetlenség Konföderáció (Konfederacja) Lengyelországból,
  • az Újjászületés Bulgáriából, a Se Acabó La Fiesta Spanyolországból,
  • a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt (SPD) Csehországból,
  • a Köztársaság (Republika) Szlovákiából és
  • a Nép és Igazságosság Unió Litvániából vesz részt.

Az AfD a pártcsaládnak a Szuverén Nemzetek Európája nevet javasolja adni. A frakcióalakítás időzítése azért is érdekes, mert Orbán Viktor és szövetségesei is új pártcsaládot alapítottak nemrég, amelynek a Patrióták Európáért nevet adták és már ők jelentik a harmadik legnagyobb pártcsoportot az EP-ben.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!