Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Még egy hétig lehet módosítani a felvételi eljárásban megadott sorrenden

Idén mintegy 120 ezren jelentkeztek valamilyen felsőoktatási intézménybe Magyarországon. Már csak egy hetük maradt módosítani a sorrenden.

Az E-felvételi rendszerben a hiányzó dokumentumokat július 10-ig pótolhatják a felvételizők. A sorrendmódosítás határidejét meghosszabbították, így a jelentkezők július 16-ig – a felvételi időszakában egyetlen alkalommal – változtathatnak a megjelölt intézmények sorrendjén.

Fontos tudnivaló, hogy csak a jelentkezéskor megadott egyetemi vagy főiskolai szakok sorrendjén lehet változtatni, nem lehet újabb elemet hozzáadni. Kivétel, ha a jelentkező ugyanazt a szakot, amelyre még a felvételi időszakban jelentkezett, azonos képzési szinten és munkarendben jelöli meg, illetve hozzáadhatja egy már megjelölt szaknak a másik (általában az önköltséges) finanszírozási formáját is. Ez utóbbi lehetőséggel szoktak élni rendszerint a leggyakrabban.

A felvételi pontszámot a Felvi pontszámító kalkulátorával érdemes előzetesen kiszámítani, az esetleges sorrendmódosítás esetén elősegíti a megfontolt döntéshozatalt a megszerzett pontok ismerete.

A ponthatárokat július 24-én szerdán este teszik közzé a felvi.hu felületén, de azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményről.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!