Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az Európai Bíróságig vinnék Márki-Zayék a szervezett választási csalás ügyét

Palotás János egykori országgyűlési képviselő, ismert vállalkozó, nemzetközi jogi és pénzügyi szakértő, még a június 9-i választások előtt jelezte az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyen-nek, hogy Magyarországon szervezett választási csalás zajlik és várhatóan nem lesznek tiszták a választások. A választás után három napon belül elkészítette és a Mindenki Magyarországa Néppárton (MMN) keresztül be is adta indítványát a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB). Márki-Zay Péter vasárnapi élő bejelentkezésében elmondta, arra készülnek, hogy a teljes jogorvoslati utat bejárják az ügy miatt.

A Mindenki Magyarországa Néppárt közvetlenül a választások után indítványt nyújtott be az NVB-hez szervezett választási csalás miatt, mivel a kormánypárt a kampány során háborúval, sőt atomháborúval riogatta a lakosságot, amelynek folytán a gyermekek lelki egészsége is sérült, de azért is, mert a Fidesz-KDNP az egész kampányt a háborús hisztériára építette, és azt is állították, hogy az ellenzék háborúba sodorná az országot, ha nem jut be elég kormánypárti képviselő az Európai Parlamentbe – fejtette ki a politikus vasárnapi élő videójában közösségi oldalán.

A folyamatos hazudozás, az, hogy az ellenzékieket kiszorították a közmédia nagy részéből, az, hogy nem kaptak megfelelő plakátfelületeket, a szuverenitási törvény és az anyagi ellehetetlenítés miatt a lehetőségeik még inkább beszűkültek – mindezek miatt nyugodtan állítható, hogy rendszerszintű választási csalás folyt a választások előtt – jelentette ki Márki-Zay Péter vasárnapi bejelentkezésében. A politikus meg van győződve róla, hogy tisztességes verseny esetén még harminc százalékot sem érne el a Fidesz.

A fentiekre alapozva az MMN – Palotás János kérésére – előterjesztett egy beadványt a Nemzeti Választási Bizottsághoz, ahol viszont még az ellenzékiek is leszavazták azt – hívta fel külön a figyelmet Márki-Zay, feltéve a kérdést:

Az ellenzék miért szavaz le egy ilyen indítványt, tessék mondani?!

A Kúriához, újra a Kúriához, azután az Európai Bírósághoz

A MMN ezután a következő jogorvoslati fórumhoz, a Kúriához fordult, akik formai okokra hivatkozva utasították el a beadványt,

pedig törvény szerint formai okokra hivatkozva nem lehetett volna visszadobni

– állítja a politikus.

Márki-Zayék azonban nem hagyják annyiban, újra beadják a Kúriához az indítványukat.

A céljuk az, hogy az ügy az Európai Bíróság elé kerüljön és – Palotás János javaslata szerint – a Fidesztől elvegyék 11 európai parlamenti képviselőjüket, mert ezeket a mandátumokat választási csalással szerezték.

Amennyiben az Európai Bíróság előtt helyt adnak Palotás János és az MMN indítványának, akkor a kormánypárt még azt a 11 mandátumot is elveszítheti, amit megszereztek.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!