Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vizes Eb: ezüstérmes lett a női 4×200-as magyar gyorsváltó – Ugrai Panna nélkül

Noha a magyar csapat sokat javított a selejtezőben úszott eredményén, sajnos Izrael még többet, így letaszították az akkor még csak képzeletbeli dobogó tetejéről a magyarokat a Belgrádban zajló vizes Eb hétfői napján. A selejtezőben a csapat tagja volt a Hód Úszó SE versenyzője, Ugrai Panna, aki döntőben azonban nem úszott.

A magyar csapat 7:52.92-es eredménnyel csapott a célba, egy másodperccel később, mint a győztes Izrael (7:51.83). A női gyorsváltó tagjai, úszási sorrendben Ábrahám Minna, Késely Ajna, Molnár Dóra és Pádár Nikolett voltak.

A Hód Úszó SE versenyzője egyébként 100 méteres gyorsúszásban az időeredménye alapján elődöntőt úszhatott volna, ám ott egy nemzetet csak két versenyző képviselhetett, és mivel Ugrai Pannánál Ábrahám Minna és Pádár Nikolett is jobb időt úszott, így ő kiszorult a legjobb 16 közül.

Panna ezek után rajthoz áll még 200 méteres gyorsúszásban szerdán, 100 méteres pillangóúszásban csütörtökön, valamint be van írva a neve a 4×100-as, valamint a 4×200-as vegyes gyorsváltóba.

Borítókép: Az ezüstérmes 4×200-as női magyar gyorsváltó: Késely Ajna, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna és Pádár Nikolett. (Fotó: Derencsényi István/MTI)

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!