Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Internetes társkeresőkön behálózott férfiakat zsarolt egy magáról intim képet is küldő nő

A nő a bizalmassá váló beszélgetéseik után azzal fenyegette a sértetteket, ha nem fizetnek, üzenetváltásukat elküldi a partnerüknek. Három férfi összesen 800 ezret pengetett ki neki. A képen az egyik zsaroló üzenet.

A vádirat lényege szerint a nő 2023 márciusában és májusában különböző internetes társkereső oldalakon ismerkedett férfiakkal, akikkel üzenetküldő alkalmazáson beszélgettek. Üzenetváltásaik egyre bizalmasabbá váltak, az egyik férfinak a nő intim fényképet is küldött magáról, amiért a férfi pénzt utalt a bankszámlájára.

A zsaroló a bizalmas beszélgetéseik után három férfit is megfenyegetett, hogy ha nem fizetnek neki különböző pénzösszegeket, az üzeneteiket elküldi a partnerüknek.

A fenyegetés hatására a férfiak összesen több mint 800.000 forintot utaltak át a nőnek. Káruk nem térült meg, ezért a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során kérték annak megfizetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő nőt 3 rendbeli zsarolás bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az elkövetőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és kötelezze a sértettek kárának megfizetésére – közölte az ügyészség.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!