Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Erős forgalom várható a Csongrád-Csanád vármegyei határátkelőhelyeken

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt június második felétől erős forgalom várható a Csongrád-Csanád vármegyei határátkelőhelyeken – közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályának vezetője kedden Röszkén.

Terbe Roland a rendőrség, a NAV és a kormányhivatal közös sajtótájékoztatóján elmondta, június második felétől július végéig kilépő irányba alakulhatnak ki torlódások, augusztus elejétől egészen szeptember végéig a belépő oldalon várható intenzívebb forgalom. A legkritikusabb időszaknak július utolsó és augusztus első két hete számít, amikor mindkét irányban felduzzadnak a sorok.

Tavaly például a három nyári hónapban a vármegye határátkelőhelyeit 5,5 millió utas és 1,6 millió jármű vette igénybe. A legforgalmasabb a röszkei autópálya-határátkelőhely volt, amelyet egy átlagos nyári napon 22 ezren – hétvégente akár 50 ezren is – használnak.

A rendőrség felkészült arra, hogy a hazai és a külföldi társhatóságokkal együtt teljes kapacitással üzemeltesse az átkelőket. A röszkei autópálya-átkelőn, amennyiben az egyik irányban jelentősen nagyobb a forgalom, változtatni tudnak a ki- és belépő sávok arányán, így gyorsíthatják az áthaladás ütemét.

A magyar utazóknak a Terbe Roland azt tanácsolta, amennyiben tudják, utazásukat időzítsék hétfő és csütörtök közé és használják a kisebb határátkelőhelyeket:

  • A Szerbia felé tartók választhatják az 5 és 23 óra között nyitva tartó röszkei, valamint az ásotthalmi, a kübekházi vagy a tiszaszigeti közúti határátkelőhelyet, amelyek naponta 7-19 óra között vehetők igénybe;
  • akik pedig Romániába szeretnének utazni, a legforgalmasabb csanádpalotai autópálya-határátkelőhely helyett használhatják a 24 órás nyitvatartással működő kiszombori vagy nagylaki közúti határátkelőhelyet.
vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!