Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Debrecenben tartották a Kratochvil központi évzáróját

A debreceni központú Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium június 14-én, pénteken tartotta tanévzáró ünnepségét az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár alakulóterén. Az eseményen Szolnok, Nyíregyháza, Hódmezővásárhely és Debrecen kadétjai voltak jelen, több mint 350 tanuló – számolt be róla a honvédség oldala.

A zászló és az elöljárók üdvözlése után Fekete András őrnagy, intézményvezető köszöntötte az egybegyűlteket. „Nagyon örömteli a mai ünnepség a diákok számára – nyilatkozta később. – A mai tanévzáró záróeseménye egy sorozatnak, ami az intézmény létrehozásának 10 éves jubileumáról szólt. Minden telephelyről, Debrecenből, Szolnokról, Hódmezővásárhelyről és Nyíregyházáról is érkeztek kadétok, hogy megtapasztalhassák az egybetartozás élményét.”

A hazafias honvédelmi nevelés részeként kicsit hangosabb, kicsit feszesebb, kicsit rendezettebb volt az évzáró, mint egy hagyományos iskolában. Az intézmények közös sikere, hogy szeptemberben már négyszáz fölé emelkedik a „kratochviles” diákok száma – írták.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!