Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nagy érdeklődés övezte a kihelyezett Kultúr-Teret

Szombaton délután ezúttal a Zalaegerszeg térre szervezték a Kultúr-Teret, ahol a Szabó Magda Kamaraszínház Pszichoteátrumát is óriási érdeklődés övezte. A Witchbirsd, valamint a SLAPSTICK? és LIGHGTHY is nagy sikert aratott.

Kora délután a gyerekeknek kedveztek a rajzfilmvetítéssel, a Legeslegjobb barátok c. mesefilm nagy sikert aratott a gyerekek körében. A Witchbirds is fellépett, Koncz Barbara hangjával elvarázsolt mindenkit.

A legtöbben mégis a Szabó Magda Kamaraszínház Pszichoteátrum: Randi 1×1 előadására voltak kíváncsiak. Gregor Bernadett, Magyar Attila és Xantus Barbara különböző karaktereket jelenítettek meg, különböző randi-helyzeteket tártak a közönség elé. Minden jelenet után Rózsa Ildikó terapeuta vette át a szót és a közönséggel közösen értelmezték a látottakat. A közönség tagjai közül sokan bátran elmesélték randi-tapasztalataikat. Az előadás végén mind a négy főszereplő a színpadon értékelte az előadást, a színészek elmesélték kinek melyik karakter állt legközelebb vagy éppen legtávolabb a jellemüktől.

Egészen varázslatos volt látni a színművészeket, amint egyik pillanatról a másikra bújtak valaki más karakterébe, láthattunk a színpadon kicsit kétségbeesett, párra vágyó nőt, önmagát külföldinek kiadó férfit, gazdag, öntelt férfit, pénzhajhász nőt, kapcsolatoktól rettegő férfit és magabiztos csábító nőt, és nem utolsó sorban olyan férfit, akit a randi végén pszichológushoz küldenek, mert az ötperces monológban egy megtervezett, a nő helyét a továbbiakban pontosan meghatárzó életet vázolt fel.

A közönség igazán aktívan kapcsolódott a jelentekhez, egyrészt értékelték a rengeteg humort, amit a művészek belecsempésztek a jelenetekbe, másrészt sokan elmesélték saját élményeiket is. Így tette ezt egy férfi, aki elmesélte, hogy társkeresőn ismerkedett meg párjával. Neki egy betegségből adódóan suttogó hangja van, így amikor az első telefonbeszélgetésre került sor a hölgy azt hitte, hogy a felesége elől bújdosva beszél, ezért suttog. Szerencsére sikerült tisztázni a helyzetet és azóta is boldog kapcsolatban vannak.

A Pszichoteátrumot Xantus Barbara és Rózsa Ildikó terapeuta álmodták meg, és túl azon, hogy konkrét kérdésekre válaszokat kaphatunk egy-egy téma kapcsán – jelen esetben például, hogy érdemes-e szépíteni önmagunkat, életkorunkat, gazdasági helyzetünket a társkeresőkön, vagy érdemesebb-e őszintének lenni első pillanattól, vagy hogy valójában a nagyon őszinte, szoros kapcsolódásra vágyik mindenki – azért is zseniális a formátum, mert közelebb hozza az emberekhez azt, hogy pszichológushoz járni nem ördögtől való, bárkinek lehetnek az életben elakadásai, amikor egy szakember segítségével könnyebb túllendülni a mélypontokon.

Az pedig, hogy a Zalaegerszeg tér árnyas fái adtak otthont a Szabó Magda Kamaraszínháznak, csak emelte az est fényét.

A Kultúr-teret a SLAPSTICK? és LIGHGTHY zárta frenetikus koncerttel. A Slapstick? zenekar Lighgthy-val kiegészülve elképesztően fiatalos, elképesztő energiával zenéltek, és egészen érdekesen ötvözték a zenei műfajokat. Sikerült átadniuk a közönségnek azt az örömöt, amivel zenéltek.

Gyöngyösi Ferenc portálunknak elmondta, hogy a Kultúr-teret időnként kihelyezik majd más városrészekbe a Kossuth-térről, így pótolva a városrészi napokat.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!