Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Labdarúgó Eb: egy félidő előnyt adtunk Svájcnak

Az első félidőben sokkal jobban játszottak a helvétek, a második játékrészre feljavultak a mienk, sikerült is szépíteni, és jó támadásokat vezettek a magyarok, de a végén egy védelmi hiba megpecsételte a sorsunkat.

A mérkőzést jobban kezdték a svájciak, többet birtokolták a labdát, majd a 12. percben előbb egy les miatt érvénytelenített, majd jogosan érvényesnek nyilvánított találattal Kwadwo Duah 2. válogatott meccsén megszerezte első gólját 0-1.

Továbbra is kisebb mezőnyfölényben játszottak a svájciak, a játék képe nem sokat változott, ráadásul a szünet előtt nem sokkal, egész pontosan a 45. percben Michel Aebischer egy tizenhatoson kívüli csavart lövéssel megduplázta az előnyt 0-2.

Amennyire rossz volt az első félideje a magyaroknak, ahol a két kapott gól ellenére a kapus Gulácsi volt a mieink legjobbja, annyira szívósan és ötletesen játszottak a magyar fiúk a második játékrészben. Előbb kihagyott egy fejest, pár centiméterrel mellé fejelve Varga Barnabás, majd ugyanő egy kontra után Kerkez Milos passzából középről, néhány méterről védhetetlen fejest zúdított középre, a svájciak kapusa mellett. 1-2.

Ezek után nyomott a magyar válogatott, és bár nem volt ziccerük, de jó helyzetük igen. Az 5 perces hosszabbításban is tudtunk támadni, ám először jól tudták a svájciak tartani a labdát, ám a végén Willy Orbán védelmi hibáját Breel Embolo biztosította be az alpesi ország győzelmét 1-3. A magyar drukkereknek sajnos okuk volt a fejüket fogni. Sőt, utána még egy gólszerzési lehetőségük volt.

Magyarország-Svájc 1-3 (0-2)
gólszerzők: Varga, ill. Duah, Aebischer, Embolo

A csoport másik mérkőzésén, még pénteken Németország 5-1-re verte meg Skóciát.

A magyarok legközelebb szerdán 18 órától a házigazda Németországgal játszanak.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!