Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A legjobb ötvenben az SZTE a Times Higher Education fenntarthatósági rangsorán

A THE Impact Rankings elnevezésű fenntarthatósági rangsort az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok (SDG) mentén készíti el évről-évre a Times Higher Education. A 2024. június 12-én megjelent friss rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a 43. helyen végzett a „Béke, igazság és erős intézmények” tematikus listán.

Az SZTE az idei rangsorban a tavalyinál közel négyszázzal több, összesen 1963 intézményt minősítő összesített listán előrébb lépett a nemzetközi mezőnyben. Így megszerezte a 301-400. helyet, ami egyben megosztott első helyezést is jelent a 11 magyarországi intézmény között. A szegedi intézménynek több százzal javult az eredménye a „Minőségi oktatás” (SDG 4) és az „Egyenlőtlenségek csökkentése” (SDG 10) alrangsorokban is, miközben egyaránt jelentőset lépett előre például a „Tiszta víz és alapvető köztisztaság” (SDG 6) és a „Fenntartható városok és közösségek” (SDG 11) területeken – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot az egyetem.

A Szegedi Tudományegyetem az összesített rangsor mellett idén 11 SDG-kategóriában szerepel vezető pozícióban, abszolút vagy megosztott első helyen magyar viszonylatban: ilyen például a szegénység felszámolása, az éhezés megszüntetése, a minőségi oktatás, az egyenlőtlenségek csökkentése, a fellépés az éghajlatváltozás ellen, a megfizethető és tiszta energia.

A teljes THE Impact Rankings lista itt érhető el.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!