Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megmarad a szikáncsi kisposta

Megmarad a szikáncsi kisposta – jelentette be Márki-Zay Péter polgármester pénteken délután Szikáncson, amikor az októbertől külterületet képviselő, eddig önkéntesen dolgozó Horgos Nórával számos kül- és beltéri játékot adtak át a helyieknek.

A régi óvoda épületét takarították ki a lelkes önkéntesek Szikáncson, többek között Horgos Nóra is. Az épületben olvasósarkot hoztak létre és rengeteg játékkal szerelték fel a gyerekek számára létrehozott játszóház-részt.

Most 160 ezer forint értékű kül- és beltéri játékot hoztak magukkal, a jelen lévő kevés gyerek legnagyobb örömére.

Az eseményen viszonylag sokan megjelentek, így egy rögtönzött lakossági fórumot is tartott a  polgármester. Elmondta, hogy évi 5-10 millió forintot tudnak majd a szikáncsi épületre szánni, arra, amelyikre a szikáncsiak szeretnék. Ha az iskolaépületet választják, akkor arra, ha a kialakulóban lévő óvodai közösségi tér épületét szeretnék felújítani, akkor arra fog pénzt adni az önkormányzat.

Márki-Zay Péter kifejezte reményét, hogy „most, hogy már nem kell keménykedni” és a tankerület is átgondolja majd a közös óvoda-iskolabusz működtetését. Tavaly ősszel a tankerület elállt az iskolabusz működtetésétől, az önkormányzat kénytelen volt az ovisok számára külön járatról gondoskodni.

A polgármester a kispostával kapcsolatban elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a Magyar Postával, akik bár inflációkövető összeggel emelték meg a kisposta működtetésének költségeit, de jelenleg úgy tűnik, nyitottak arra, hogy a szikáncsi kisposta működtetési szerződését meghosszabbítsák.

A tavaly megmentett szikáncsi kisposta működtetési költségeit az önkormányzat vállalta át, akkor június végéig szóló szerződést írtak alá.

A lakosok a találkozón jelezték, hogy szeretnének olvasókört Szikáncsra. Horgos Nóra elmondta, hogy mindenben segít nekik.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!