Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mától működnek a vásárhelyi strand csúszdái

A 17 méteres Kamikazét, a 9 méteres családit és az 55 méteres Anakondát, azaz a strand csúszdáit ma nyitották meg. A gyerekek örültek neki a legjobban.

Olyan bátran csúsztak le a gyerekek a 17 méteres Kamikazén, a 9 méteres családin és az 55 méteres Anakondán, mintha minden nap ezt gyakorolták volna a tanév során, de nem tehették, mert ezeket tavaly nyár végén bezárták és csak ma, pénteken reggel nyitották meg újra a nagyközönség előtt

Hogy kinek melyik tetszett a három, különböző élményt és sebességet nyújtó csúszda közül, arról megoszlottak a vélemények, hiszen az egyik gyereknek a nagy, a másiknak a kevésbé gyors, míg a harmadiknak a sötétséget is kínáló tetszett a legjobban.

A gyerekek zöme – egy egész évfolyamnyi – a szegedi Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolából érkezett Vásárhelyre, kifejezetten strandolni és csúszdázni.

Remekül érezték magukat a gyerekek

– Katona Zsolti barátommal, a fürdő igazgatójával beszéltük meg, hogy az osztálykirándulásra az idén ide jövünk. Jövő hétfőn az iskolából az összes harmadikost-negyedikest elhozzuk, ami kétszáz gyereket jelent. Most is a tram-trainnel utaztunk, akkor is azzal fogunk, de majd kicsit szakaszonként érkezünk – mondta Lovai Norbert szakvezető tanító, úszóedző. Hozzátette, ez a vásárhelyi csúszdapark biztonságos, itt a fürdőben sok a zöld terület, ezért a gyerekek tudnak játszani, Szegeden sajnos nincs ilyen létesítmény.

A gyerekek olyan bátran csúsztak le, mintha minden nap gyakorolták volna, s az általános jó hangulat olyan hangos volt, hogy messze kihallatszott a strandról.

– Nagyon jók és izgalmasak a csúszdák. Mindegyiket kipróbáltam, nekem mindegyik nagyon tetszik. A legmeredekebben az elején egy nagyon picit még féltem, a kéken egyáltalán nem, a sárgában meg sötét volt, de az is jó volt – összegezte élményeit Varró Elza, aki már rohant is vissza, hogy ismét lecsúszhasson. Aki követte vagy megelőzte, az némi a medencében folytatott játék után ismét felmászott a magasba, hogy aztán – újra és újra – nagyot csobbanjon a vízben.

  • csúszda strand (34)
  • csúszda strand (28)
  • csúszda strand (20)
  • csúszda strand (11)

Marci és Áron azt mondták, mindegyik csúszdát kipróbálták, nekik a legjobban a legmeredekebb, azaz a piros tetszett. Azért, mert azon gyorsan leértek és szeretik, amikor a végén becsapódnak a vízbe. Ezen a Kamikázén volt egyébként is a legnagyobb a forgalom, a gyerekek egymás után csobbantak róla a vízbe. A két kisfiú korábban még nem járt a vásárhelyi strandon, amelyet épp a csúszdák miatt tartottak remeknek.

– A piros kicsit meredek, a sárga az olyan lassú, a kék meg akkor jó, ha barátokkal akarunk lecsúszni – jellemezte a csúszdákat Dóni és Ricsi, akinek a piros, azaz legmeredekebb lett a kedvencük.

Hogy mennyire, azt mindenki láthatta. A két kisfiú folyamatosan csúszott le, majd mászott vissza a legtetejére, hogy ismét lecsúszhasson. A gyerekek közül többen is szinte egymás sarkát taposva – az éberen figyelő úszómesterek ellenőrzése alatt – többször is nekiindultak egy újabb kör csúszásnak.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!