Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Jövő szombaton Vásárhelyre is érkezik a Múzeumok Éjszakája

Az öt helyszínen interaktív rejtvényfejtő, kincskereső játékokkal és számos helytörténeti tematikájú tárlatvezetéssel és előadással várják a látogatókat a szervezők.

Június 22-én szombaton este rendezik meg országszerte a Múzeumok Éjszakáját, amelynek idén öt helyszíne is lesz Hódmezővásárhelyen.

Városunkban 17-22 óra között látogathatják az érdeklődők a kijelölt múzeumi színtereket, amelyek a Tornyai János Múzeumban, az Alföldi Galériában, az Emlékpontban, a Németh László Városi Könyvtárban és az Ortodox templomban lesznek felállítva.

Régészeti park a múzeumkertben, fémkeresővel, sivatagi ásatás és markológép is lesz, de készíthetnek is saját vászontáskát a látogatók a Tornyai Múzeumban. A vásárhelyi országzászló történetét is megismerhetik a lakosok Kovács Ferenc helytörténeti kutató vezetésével. 18 órától Pap Zoltán a gombfoci történetét mutatja be, 19 órától pedig A lét művészete című kiállítás keretében V. Nagy Nándor alkotóval fog beszélgetni Ibos Éva művészettörténész. 20 órától Lusztig Imre élettörténetével ismerkedhetnek meg a látogatók Bernátsky Ferenc helytörténész tárlatvezetésén. A programot a 21 órakor kezdődő Adj rá kakaót! koncert zárja.

Az Alföldi Galériában 18 órától a vásárhelyi őszi tárlatok hét évtizedét bemutató kiállításban tart tárlatvezetést Nagy Imre művészettörténész.

Az Emlékpontban 18 órától Hétköznapok a „gulyáskommunizmusban” címmel tart tárlatvezetést Vincze Gábor történész, majd 19 órától Humor és Politika a „legvidámabb barakkban”, a kádári Magyarországon címmel a konferenciateremben szórakoztatja a látogatókat ugyancsak Vincze Gábor.

A könyvtárban Sonkoly Tibor festőművész kiállítása várja közönségét, illetve a könyvtár lesz a kincskereső játék állomáspontja 17-20 óra között.

Az Ortodox Templomban Otlokán Zita fog előadást tartani a templom történetéről és az ortodox kolostori élet kialakulásáról.

A sétálójegy 1000 forintba kerül, viszont városkártyával, a 18 év alattiaknak és a nyugdíjasoknak minden helyszínre ingyenes a belépés.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!